Οι χωρικοί μιας μικρής κοινότητας στην περιοχή Potosi της Βολιβίας, πήραν το νόμο στα χέρια τους και τιμώρησαν έναν 17χρονο, τον οποίο η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 35χρονης γυναίκας, θάβοντάς τον ζωντανό μέσα στον τάφο του θύματος κατά τη διάρκεια της κηδείας!

Οι περίπου 200 κάτοικοι του χωριού εξαγριώθηκαν με το έγκλημα και θρηνώντας το χαμό της Leandra Arias Janco, έπιασαν τον ύποπτο Santos Ramos και τον πέταξαν στον τάφο της.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί φοβούμενος για αντίποινα, ανέφερε ότι οι χωρικοί έδεσαν το δράστη προτού τον πετάξουν στον τάφο, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική Daily Mail.

Τα λιντσαρίσματα είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα αυτή, όπου το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι διεφθαρμένο, με αποτέλεσμα συχνά οι πολίτες να… παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Μία ημέρα πριν από αυτό το περιστατικό, την Τετάρτη, κάτοικοι της ιθαγενούς κοινότητας Κέτσουα Tres Cruces, λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έναν ύποπτο για κλοπή και δολοφονία και έκαψαν ζωντανό το συνεργό του. Οι δυο τους κατηγορούνταν για την κλοπή ενός αυτοκινήτου και τη δολοφονία του οδηγού

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook