Μια ενθουσιώδης γιορτή με ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις, δημιουργική συμμετοχή μικρών και μεγάλων και ενημερωτικό χαρακτήρα ήταν η επιτυχημένη διοργάνωση της Ημέρας Ενέργειας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Πλατείες, δρόμοι, σχολεία πλημμύρισαν από χρώματα, συζητήσεις, ενημερωτικές δράσεις με κοινό παρονομαστή την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού το πλούσιο πρόγραμμα της «Ημέρας Ενέργειας» περιλάμβανε τριάντα (30) διαφορετικές, δημιουργικές και πρωτότυπες εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν αποκεντρωμένα στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, το Καστέλλι, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό σε συνεργασία με πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και άλλους φορείς της περιοχής.

Βιώσιμες ενεργειακές συμπεριφορές και ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες που εντάσσονται στο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας το οποίο αναπτύσσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκθέσεις ζωγραφικής, GRAFFITI, επιδείξεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, διανομή έντυπου υλικού, προβολή video, power point για την εξοικονόμηση ενέργειας, ημερίδα ενημέρωσης, δεντροφυτεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές συζητήσεις και θεατρικά δρώμενα παρουσιάστηκαν στο κοινό με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η διοργάνωση της «Ημέρας Ενέργειας» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2013 στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων» και εντάχθηκε στην εβδομάδα ενέργειας που προγραμμάτισε η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό της Κέντρο σε επίπεδο Κρήτης από τις 3 έως και τις 7 Ιουνίου.

Ο θεσμός «Ημέρα Ενέργειας» (Energy Day) καθιερώθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πριν από μερικά χρόνια με σκοπό αυτή τη μέρα καταναλωτές, επιχειρήσεις και φορείς λήψης αποφάσεων να έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και την ενεργειακή τους συμπεριφορά.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας ευχαριστεί θερμά όλους συνεργάστηκαν για την επιτυχία των δράσεων, που αγκαλιάστηκαν από όλο το Δήμο: τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και δημοτικής ενότητας Θραψανού, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας, το Σύλλογο Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Καστελλίου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μινώα Πεδιάδας, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – παράρτημα Κρήτης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού, τους εθελοντές και τους πολίτες. Παράλληλα ευχαριστίες απευθύνονται και σε όσους στάθηκαν αρωγοί στη διοργάνωση: το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook