Υλικά

Σαλιγκάρια καθαρισμένα & ζεματισμένα
200 γραμμ. Μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο
2 δαφνόφυλλα
2 πράσα καθαρισμένα
80 ml. λευκό ξηρό κρασί
4,5 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα τους
140 ml. ελαιόλαδο
1 κ. σ. πάπρικα

Εκτέλεση

Ζεματίζετε για 2 λεπτά τα μανιτάρια, τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βγάζετε τα σαλιγκάρια από τα κελύφη τους . Κατόπιν πιάνετε ένα ένα σαλιγκάρι και τραβάτε το έντερο με τα υπολείμματα της τροφής. Τα τρίβετε με χοντρό αλάτι και τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, καθαρίζετε τα λαχανικά και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τον μάραθο, κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και πολτοποιείτε τα σκόρδα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 1 ποτήρι λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Φτιάχνετε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι , προσθέτετε τα πράσα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να σκορπίσει τα αρώματα του προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτετε το μάραθο ,τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια. Αφήνετε να σωταριστούν για 3 λεπτά και προσθέτετε στο τηγάνι τα σαλιγκάρια.

Σβήνετε με λευκό κρασί και βάζετε 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα.