Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στη Σάντα Μόνικα κοντά στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια διαδοχικών πυροβολισμών οι οποίοι τερματίστηκαν με το θάνατο ενός υπόπτου ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών στη βιβλιοθήκη της πανεπιστημιούπολης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Προς το παρόν, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και τρεις τραυματίες» δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Σάντα Μόνικα, Ζακλίν Σιμπρουκς προσθέτοντας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Η ίδια ανέφερε ότι ένα δεύτερο άτομο είναι υπό κράτηση σε σχέση με την ένοπλη βία, η οποία εκτυλίχθηκε λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε μια φιλανθρωπική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων «Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στην επίσκεψη.

Προς το παρόν, παραμένει αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του προέδρου, Έντγουιν Ντόνοβαν. Σύμφωνα με τις αρχές στο εσωτερικό ενός σπιτιού που πήρε φωτιά βρέθηκαν τουλάχιστον δυο πτώματα, αλλά δεν διευκρινίζεται αν οι νεκροί ή η φωτιά σχετίζονται με τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας που εποπτεύει τους αυτοκινητόδρομους είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει αναφορά για ένα ένοπλο άντρα που έφερε "πολλά όπλα" και άνοιγε πυρ με στόχο κινούμενα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, αλλά και δημόσιας χρήσης, όπως λεωφορεία. Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα λεωφορείο ανέφεραν ότι ένας άντρας με βαρύ οπλισμό έβαλε κατά του οχήματος.

Πριν απο την αστυνομική επιβεβαίωση για τους πέντε νεκρούς ιατρικές υπηρεσίες στο Λος Άντζελες είχαν αναφέρει το θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας από τους πυροβολισμούς. «Τρεις γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ένας γιατρός στο UCLA Medical Center,. «Δυο από αυτές ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η μία κατέληξε και η άλλη είναι στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο γιατρός . «Τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του UCLA στη Σάντα Μόνικα με ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο ίδιος γιατρός σε εκπομπή του CNN.

zougla.gr