Στα χέρια του FBI βρίσκεται μια 35χρονη ηθοποιός από το Τέξας, καθώς κατηγορείται για την αποστολή φακέλου προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη.

Πρόκειται για την 35χρονη Σάνον Ρίτσαρντσον, που έχει παίξει μικρούς ρόλους στο Vampire Diaries και στο Walking Dead , μητέρα πέντε παιδιών και έγκυος στο έκτο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η ηθοποιός αρχικά κατηγόρησε τον εν διαστάσει σύζυγό της για την αποστολή των επιστολής. Μάλιστα τηλεφώνησε στις 30 Μαΐου στο FBI για να αναφέρει το γεγονός.

Ωστόσο, στη συνέχεια και αφού απέτυχε σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους, παραδέχτηκε ότι έστειλε τα γράμματα, γνωρίζοντας ότι περιέχουν ρικίνη, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της τα συνέταξε και την ανάγκασε να τα ταχυδρομήσει.

Η Ρίτσαρντσον που αντιμετωπίζει έως και δέκα χρόνια φυλάκισης, εμφανίστηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο, στο Τεξαρκάνα του Τέξας, με την κατηγορία ότι έστειλε απειλητική επιστολή στον Ομπάμα.

Η επιστολή με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα εντοπίστηκε στις 17 Απριλίου σε απομακρυσμένο χώρο ελέγχου αλληλογραφίας που δεν βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές είχαν συλλάβει για την υπόθεση και ένα 47χρονο άνδρα από τον Μισισιπή ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι κατηγορίες εις βάρος του αποσύρθηκαν.

Παρόμοια επιστολή είχε λάβει και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook