Τις διαδικασίες για τη διάλυση της ακροδεξιάς «Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας» (JNR) θα ξεκινήσει η γαλλική κυβέρνηση, εξετάζοντας παράλληλα ποιες άλλες ακροδεξιές οργανώσεις μπορεί να εξαναγκάσει σε διάλυση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό στον απόηχο των αντιδράσεων για τη δολοφονική επίθεση σκίνχεντ σε 19χρονο φοιτητή.

Η ομάδα JNR μπήκε εξαρχής στο στόχαστρο για την δολοφονία του Κλεμάν Μαρίκ. Οι δράστες θεωρούνται ότι ήταν μέλη της, αν και ο επικεφαλής της ομάδας αρνήθηκε εμπλοκή της οργάνωσης.

Πέντε ύποπτοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, ο βασικότερος από τους οποίους αναφέρεται ως Εστέμπαν.

Η οργάνωση θεωρείται ο «στρατιωτικός» βραχίονας του ευρύτερου ακροδεξιού κινήματος «Τρίτος Δρόμος». Παρά την διάψευση του επικεφαλής της JNR, ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση αναφέρέι πως και όλοι οι ύποπτοι είχαν δεσμούς με τον «Τρίτο Δρόμο».

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για τη διάλυση των JNR» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση, προσέθεσε, θα εξετάσει για ποιες άλλες ακροδεξιές οργανώσεις μπορούν να κινηθούν οι ίδιες διαδικασίες.

Ο Ερό επανέλαβε την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης «να τεμαχίσει τις νεοναζιστικές και φασιστικές ομάδες στη Γαλλία».

Ήδη την Παρασκευή είχε απαγορευτεί συγκέντρωση ακροδεξιών στην Τουλούζη, που θα γινόταν το βράδυ του Σαββάτου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook