Επέστρεψε από τις ΗΠΑ σήμερα στην πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, σαν μια κανονική σταρ αντιμετωπίζοντας την περιέργεια των δημοσιογράφων και τα φλας των φωτορεπόρτερ. Το ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα ημίαιμο θηλυκό τσοπανόσκυλο δεν αποτελεί παρά μια μικρή λεπτομέρεια αφού το κατόρθωμά της ήταν πραγματικά συγκινητικό:

Η εννιάχρονη κόρη του αφεντικού του ήταν μόνη της μαζί με την τρίχρονη εξαδέρφη της. Μετά το παιχνίδι δίπλα σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, τα δυό κορίτσια προσπάθησαν να διασχίσουν το οδόστρωμα.

Ο σκύλος τότε παρατήρησε πως μια μοτοσυκλέτα ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τα δύο παιδιά. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο πηδάει μπροστά τους σώζοντας την ζωή τους, μην καταφέρνοντας ωστόσο να γλυτώσει ο ίδιος από τη μοτοσυκλέτα, πληρώνοντας για τον ηρωισμό του ένα τίμημα εξαιρετικά βαρύ, χάνοντας δηλαδή ολόκληρη σχεδόν την άνω γνάθο !

Το περιστατικό δεν άργησε να γίνει παγκοσμίως γνωστό και η περίπτωση του σκύλου που κυριολεκτικά προσφέρθηκε να ανταλλάξει τη ζωή του με εκείνη δύο μικρών παιδιών, συγκίνησε και προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι εξέφρασαν τη διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει χειρουργικά την υγεία του ήρωα και σωτήρα της.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν η σκυλίτσα διακομίστηκε σε πανεπιστημιακή κλινική της Καλιφόρνια και μετά από μια πεντάωρη επέμβαση έγινε αποκατάσταση των τραυμάτων του, που σε άλλη περίπτωση θα το οδηγούσαν στο θάνατο.Τραγική λεπτομέρεια το ότι, κατά την επέμβαση βρέθηκε πως η καταπληκτική σκυλίτσα έπασχε και από καρδιακές αρρυθμίες αλλά και από καρκίνο, τα οποία θεραπεύτηκαν μετά την επέμβαση.

«Είναι πλέον μια υγιέστατη σκυλίτσα» είπαν οι γιατροί. Μπορεί πλέον να τρώει, να παίζει, να μυρίζει και να κάνει ό,τι ακριβώς ένας κανονικός σκύλος.

Έτσι, για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε απολύτως η πεποίθηση πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook