Συνολικά 62 χωριά στους δήμους Αχαρνών Αστερουσίων, Χερσονήσου, Ηρακλείου και Μαλεβιζίου καλούνται να αστυνομεύσουν οι μόλις 15 αστυνομικοί του ΑΤ Περιφέρειας.

Καθημερινά οι χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν με ένα περιπολικό 15ετίας είναι απίθανα μεγάλες.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός στις τουριστικές περιοχές που είναι στην αρμοδιότητα τους διπλασιάζεται.

Όσο απίστευτο δε και αν ακούγεται το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα παρότι στεγάζεται σε κτίριο στην Αμμουδάρα δεν έχει αρμοδιότητα να αστυνομεύσει ούτε το Γαζί αλλά ούτε την Αμμουδάρα.

Τρέχουν και δε φτάνουν. Καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αστυνομεύσουν συνολικά 62 χωριά των δήμων Αρχανών Αστερουσίων, Χερσονήσου, Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Με το φιλότιμο προσπαθούν να προστατεύσουν σε καιρούς δύσκολους συνολικά 80 χιλιάδες ανθρώπους. Τόσος είναι ο πληθυσμός των περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα τους χωρίς να υπολογιστούν οι ξένοι επισκέπτες.

Οι μόλις 15 αστυνομικοί του τμήματος της περιφέρειας μάταια προσπαθούν να καλύψουν όλες αυτές τις περιοχές. Μόνο τη χιλιομετρική απόσταση να αναλογιστεί κανείς, που πρέπει να διανύσουν στους δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Χερσονήσου, Ηρακλείου και Μαλεβιζίου με ένα πεπαλαιωμένο περιπολικό με χιλιάδες χιλιόμετρα φτάνει, για διαπιστώσει κανείς, πως όλες αυτές οι περιοχές είναι αδύνατο να αστυνομευτούν επαρκώς. Άλλωστε κάθε ένας τους αντιστοιχεί σε 5.300 κατοίκους.

Τα παράπονα των κατοίκων πολλά. Νιώθουν ανασφαλείς, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα εδώ και χρόνια. Άλλωστε τα περιστατικά και μόνο που έχουν συμβεί σε κάποιες περιοχές που αδυνατούν να καλυφθούν αντικατοπτρίζουν την ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Τραγελαφικό και όμως πέρα για πέρα πραγματικό είναι το γεγονός πως ενώ το Α/Τ περιφέρειας που στεγάζεται στην Αμμουδάρα δεν έχει δικαίωμα να την αστυνομεύσει. Ούτε και την περιοχή του Γαζίου λίγα μέτρα παραπέρα.

Αυτό είναι το μοναδικό περιπολικό που διαθέτουν οι αστυνομικοί για να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Για τη συντήρηση του λόγω παλαιότητας βάζουν χρήματα από την τσέπη τους.

Ακόμη και το κτίριο που στεγάζονται το πληρώνει ο δήμος Μαλεβιζίου. Η μίσθωση λήγει το 2014 και σε καιρούς οικονομικά δύσκολους αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ο δήμος αντέξει να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο.

bloko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook