Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ξανά η Κερατέα, όπου σημειώθηκαν βίαιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Τη νύχτα ένα ζευγάρι αστυνομικών και τα τέσσερα παιδιά τους δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους. Το ζεύγος διαμένει στην περιοχή της Κερατέας, και λίγο μετά τα μεσάνυχτα τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι τους.

Από τη πυρκαγιά που προκλήθηκε, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία σταθμευμένα οχήματα, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς .

Ο σύζυγος, είναι διοικητής του αστυνομικού τμήματος Γλυκών Νερών και η γυναίκα του υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο τμήμα Κερατέας.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να κλείσουν την τάφρο βάθους δύο μέτρων, που άνοιξαν άγνωστοι κάτω από τη… μύτη της αστυνομίας.

Η άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.

Λίγο αργότερα σημειώθηκαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.

Από τις βίαιες συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετοί πολίτες και δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ δεν έλειψαν και τα λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων.
Νωρίς το βράδυ πάντως, τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης.

Στην περιοχή μετέβη μάλιστα και εισαγγελέας, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου.

Οι κινητοποιήσεις και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου για τη μη κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή έχουν φέρει την κατάσταση εκτός ορίων, με τη δημοτική αρχή του δήμου Λαυρεωτικής να δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε την είδηση στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου».

Καταγγέλλει, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. \”Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ\”, ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα», λέει και συνεχίζει: «Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας – Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το \”πολιτικό θέμα\”».

Σύμφωνα με τον κ. Θηβαίο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook