Είναι άντρες, οδηγούν τρένα, αλλά φοράνε φούστες! Αυτή ήταν η… ριζοσπαστική ιδέα που είχαν οι άντρες οδηγοί στη Σουηδία, προκειμένου να… δροσίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες!

Και όλα αυτά μετά από την υπόδειξη που έγινε στους οδηγούς της γραμμής Roslagsbanan βόρεια της Στοκχόλμης να εργάζονται φορώντας μακριά παντελόνια ή… φούστες, απαγορεύοντάς τους έτσι τα σορτς.

Η απαγόρευση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, 12 εργαζόμενοι στις γραμμές να ντύνονται κάθε μέρα με φούστες και να πηγαίνουν στη δουλειά με αυτές, έτσι ώστε να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στις καμπίνες τους και που φτάνουν μέχρι και τους 35 βαθμούς.

Η εταιρεία τρένων Arriva με ανακοίνωσή της, δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα οι άντρες εργαζόμενοί της να φοράνε φούστες, λέγοντας ότι αυτές οι στολές εργασίας είναι συνυφασμένες με την εταιρεία τους και την εκπροσωπούν, ασχέτως με το φύλο του εργαζόμενου.

«Το σκεπτικό μας είναι ότι ο καθένας θα έπρεπε να είναι σεμνός και σωστός από τη στιγμή που εκπροσωπεί την Arriva και οι εν λόγω στολές εργασίας είναι ό,τι πρέπει. Αν ένας άντρας θέλει να φοράει φούστα, τότε αυτό εμάς δεν μας ενοχλεί», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνιών της εταιρείας Arriva, Tomas Hedenius στην τοπική εφημερίδα Mitt I.

Και συνέχισε: «Το να μην τους επιτρέψουμε να φορέσουν θα είναι διάκριση και δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Ο 30χρονος οδηγός τρένου, Martin Akersten, δήλωσε στην εφημερίδα Aftonblade: «Έχει πού ζέστη μέσα στα τρένα. Η φούστα είναι μια χαρά, γιατί τα παντελόνια είναι πολύ ζεστά!».

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook