Φασούλι το φασούλι είχε γεμίσει το δικό της σακούλι με 680.000 ευρώ.

Η 41χρονη ταμίας σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Αγρίνιο, είχε στήσει τεράστια απάτη με θύματα ανυποψίαστους πελάτες. Η ταμίας υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών και τα τοποθετούσε στον προσωπικό της λογαριασμό αλλά και σε λογαριασμούς άλλων προσώπων.

Η ταμίας από το Σεπτέμβριο του 2012 υπεξαίρεσε συνολικά από 10 τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών του τραπεζικού ιδρύματος, το ποσό των 684.193,68 ευρώ.

Πώς είχε στήσει την απάτη

Η υπάλληλος εκμεταλλευόμενη της θέση της ως ταμίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, επέλεγε λογαριασμούς πελατών της Τράπεζας και κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν τη δυνατότητα για συνεχή προσέλευσή τους στη τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της Τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες τραπεζικές εργασίες και κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η 41χρονη για να συγκαλύψει την εγκληματική της δράση και έχοντας ως σκοπό της μελλοντική ιδιοποίηση αυτών των ποσών, τα κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης που προσδιορίζεται από το Σεπτέμβριο του 2012, η 41χρονη υπάλληλος κατάφερε να υπεξαιρέσει από 10 λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 684.193,68 ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

Ήταν καλά οργανωμένο το κόλπο

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τριάντα δύο (32) βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα (16) φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα (16) έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορα άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

• Πλήθος παραστατικών τραπεζικών συναλλαγών με στοιχεία διαφόρων προσώπων.

• Πλήθος αιτήσεων πληρωμής – αντιτύπων για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων.

• Ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα των προαναφερόμενων παθόντων πελατών της

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.