Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΠΑΣΕΒΕ Χανίων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέριε χαρακτηριστικά:

Τα τελευταία χρόνια οι περικοπές στις συντάξεις, στις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Υγεία, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στον ΟΑΕΕ, εντείνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Οδηγούν το Ταμείο σε χρεοκοπία. Θα πετσοκόψουν κι άλλο τις συντάξεις, τις υπηρεσίες Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αδιαφορούν που χιλιάδες συνάδελφοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία, γιατί δε μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Μας ξεζουμίζουν με τις νέες αυξήσεις των εισφορών, μέσα από την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κλάσεων. Μας κοροϊδεύουν με το επίδομα ανεργίας.

Οι προϋποθέσεις που βάζουν αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Μας εξοντώνουν με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που ετοιμάζουν.

Απειλούν όσους δεν μπορούν να πληρώσουν με κατασχέσεις και φυλάκιση.

Πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για το χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και παρακάτω και την παράδοσή της στους ιδιώτες.

Δε μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος, μη μένουμε θεατές της αντιλαικής πολιτικής που κάνει τη ζωή μας ανυπόφορη. Αυτή τη φορά γίνεται μία καλύτερη προσπάθεια να συντονίσουμε τα βήματά μας στην υπεράσπιση των συντάξεων, στην υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, στην αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, στην αποποινικοποίηση των οφειλών των ασφαλισμένων στο Ταμείο κλπ. Στη συσπείρωση στα σωματεία και τους αγώνες, στην κοινή πάλη με τους εργαζόμενους βρίσκεται η διέξοδος.

Στα πλαίσια αυτά, αλλά και της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΕΒΕ για το σοβαρό θέμα της Ασφάλισης που απασχολεί χιλιάδες συναδέλφους, μετά από συνεδρίαση της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους στις 12/6/2013, σε αγωνιστική κινητοποίηση για να αντιμετωπίσουμε μαζί το καυτό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν.

Για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε:

• Καμιά μείωση στις συντάξεις.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, τώρα. Όσους εργάζονται και όσους είναι άνεργοι, ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.
• Κατάργηση της εισφοράς για την Υγεία.
• Επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν, χωρίς προϋποθέσεις.
• Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν.
• Άμεση αναπλήρωση όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το \”κούρεμα\” και την ανακεφαλαιοποίηση.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς υποβιβασµό της κλάσης και χωρίς μείωση της σύνταξης.
• Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.
• Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών, ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα.
• Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
• Κατάργηση της ποινικοποίησης των χρεών προς το Ταμείο. ΟΧΙ στη μετατροπή τους σε χρέη προς το Δημόσιο.
• Βαρέα και ανθυγιεινά για τους αυτοαπασχολούμενους με όρους ανάλογους με τους εργαζόμενους και κρατική επιχορήγηση.
• Επιστροφή και συμψηφισμός των χρημάτων που προεισπράχθηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων, µε τις ασφαλιστικές εισφορές.
Καλούμε τα σωματεία, τις ενώσεις, τους συνδέσμους, τους συλλόγους των ΕΒΕ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής τους στην κινητοποίηση για να αντιπαλέψουμε τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη δική τους συμπαράσταση. Βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, παλεύουμε τους ίδιους αγώνες.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές,

ΟΛΟΙ την Τετάρτη 12/6, στην αγωνιστική κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Κορνάρου 11, στις 11 π.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook