Στο προσκήνιο έρχονται ξανά για τον Πλατανιά περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τις κατηγορίες Σεγούντα Ντιβισιόν και Σεγούντα Ντιβισιόν 2.

Τους προηγούμενους μήνες άνθρωποι της χανιώτικης ομάδας είχαν βρεθεί στην Ιβηρική Χερσόνησο για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιριστές που είχε προτείνει ο Ντομίνγκο Σεβιγιάνο, που πρόκειται για τον ατζέντη του Κριστιάν Καστέλς.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι συγκεχυμένη αλλά η μια περίπτωση που εξετάζει ο Πλατανιάς αφορά επιθετικό από την Αλκορκόν και η άλλη αμυντικό μέσο από την Αλκογιάνο.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται η πληροφορία ο επιθετικός που είναι στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» φαίνεται ότι ακούει στο όνομα Χούλι.

Χούλιαν Θερντά Βιθέντε είναι το πλήρες όνομα του γεννημένου στις 9 Αυγούστου 1981 επιθετικού από το Αλκόι.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειρας του  την Αλκογιάνο και το 2002 μεταπήδησε στην Αλικάντε (64 συμμετοχές-11 γκολ). Τη σεζόν 2004-2005 ήταν στην Καστελόν (34 συμμετοχές-2 γκολ) και για μία διετία στην Μπενιδρόμ (69 συμμετοχές-14 γκολ). Από το 2007 έως το 2009 αγωνιζόταν στην Πολιντεπορτίβο Εχίδο (78 συμμετοχές-9 γκολ) και την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην Έλτσε (38 συμμετοχές-6 γκολ). Εν συνεχεία τον απέκτησε η Ράγιο Βαγιεκάνο (27 συμμετοχές-1 γκολ), που τον παραχώρησε για μια σεζόν στον Αστέρα Τρίπολης (18 συμμετοχές). Τη σεζόν αυτή μετράει 36 συμμετοχές με 7 γκολ και 12 ασσίστ στη Σεγούντα Ντιβισιόν με την Αλκορκόν, ενώ στο Κόπα Ντελ Ρέι είχε σημειώσει 1 γκολ σε 2 ματς.

Για τον αν επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα θα φανεί το επόμενο διάστημα. Να σημειώσουμε ότι τότε στην ομάδα της Αρκαδίας είχε ως συμπαίκτη τον ποδοσφαιριστή του Πλατανιά Λεωνίδα Αργυρόπουλο.

Πάντως οι άλλες περιπτώσεις επιθετικών που μένουν ελεύθεροι από την ισπανική ομάδα είναι ο Οριόλ Ριέρα (38 συμμετοχές-18 γκολ) που οδεύει προς Χετάφε, ο Σέρχι Ενρίκ (22 συμμετοχές-3 γκολ), που επιστρέφει στη Μαγιόρκα, ο Κίκε Λόπεζ (27 συμμετοχές-4 γκολ) και ο Νταβίντ Μιγκέλ (35 συμμετοχές-1 γκολ).

Πέρα όμως από τον Χούλι η ομάδα των Χανίων εξετάζει και περίπτωση αμυντικού μέσου από την Αλκογιάνο, την ομάδα δηλαδή από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο 31χρονος Ισπανός επιθετικός.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook