Καταγγελίες για ιδιόκτητα σκυλιά στο χωριό Μαζαράκι, έχει δεχτεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας τα ζώα διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

Η Ομοσπονδία μας έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για το χωριό Μαζαράκι και τα ιδιόκτητα σκυλιά που διαβιούν εκεί. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι παραβιάζονται εντελώς οι συνθήκες ευζωίας των ζώων αυτών. Συγκεκριμένα, αυτά διαβιούν πάντα αλυσοδεμένα, μέσα σε βαρέλια ή είναι εντελώς εκτεθειμένα χωρίς κανένα κατάλυμα, δεν έχουν καμία φαρμακευτική και κτηνιατρική περίθαλψη (π.χ. εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, κ.λπ), ζουν ανάμεσα στις ακαθαρσίες τους, δεν έχουν νερό (και όταν έχουν συχνά είναι βρώμικο) και, εν γένει, καμία φροντίδα.

Το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι σε μεγάλη έκταση στο εν λόγω χωριό.

Απορούμε πως δεν έχετε προσέξει την κατάσταση αυτή και να δράσετε αυτεπάγγελτα, ως οφείλετε, σύμφωνα τόσο με τις κατά καιρούς οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΛ.ΑΣ όσο και με την πρόσφατη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή η παθητική κακοποίηση των ζώων διώκεται ποινικά, θα σας παρακαλούσαμε να διενεργήσετε ενδελεχή έλεγχο και να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης και ευζωίας των ζώων αυτών. Κυρίως να φροντίσετε να διασφαλιστεί η ελευθερία τους.

Ιδιαίτερα σας παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή σας στο να ενημερώσετε τους κατοίκους του χωριού να μην εξαφανίσουν μετά τον έλεγχό σας τα ζώα τους διότι μια τέτοια ενέργεια επισύρει και άλλη ποινική δίωξη, αυτή της εγκατάλειψης των ζώων.(N.1197/81)

Πιστεύοντας ότι θα πράξετε το αυτονόητο και σύντομα παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

H Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη

Στοιχεία επικοινωνίας: Α.Μπομπολακη 6976489349

Δέον να θεωρηθεί η αποστολή της παρούσας επιστολής απόλυτα έγκυρη εφόσον υπάγεται στο Ν.2672/98 περί διακίνησης εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα (μεταξύ των οποίων είναι και η τηλεομοιοτυπία).

Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες προβήκατε ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα όσα καταδείχθηκαν στην παρούσα επιστολή μας. Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):
[email protected]
Π.Φ.Π.Ο.
Λύκτου 7
ΤΚ.71307
Ηράκλειο Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook