Υλικά

• 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 200 γρ. γλυστρίδα ψιλοκομμένη
• 3 κ.σ ξύδι
• 2 κ.σ χυμό λεμονιού
• 80 ml. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγη γλυκιά πάπρικα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε μπασίνα (μικρή λεκάνη), βάζουμε τη γλυστρίδα ψιλοκομμένη, προσθέτουμε το ξύδι, το λεμόνι και λίγο αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί λίγο. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στραγγίσει απο τα νερά του .

Ανακατεύουμε τη γλυστρίδα με το γιαούρτι, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο (κλωστή), φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε σαν κρύο ορεκτικό πασπαλίζοντας με λίγη γλυκιά πάπρικα.

• Άν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μουστάρδα σκόνη για έξτρα γεύση. Επίσης ταιριάζει πάρα πολύ και η κάπαρη.