Φουλ τις μηχανές τους, για ένα μικρό crossover μοντέλο, βάζουν στην Kia. Μάλιστα το νέο αφεντικό των Κορεατών, κος Πέτερ Σράιερ, δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένο από τις αργές αντιδράσεις των συνεργατών του (κυρίως Κορεατών) όταν ο ανταγωνισμός έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις του, τι οποίες και θα ρίξει στην αγορά στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ αυτών οι Γάλλοι της Renault με το Capture, της Peugeot με το 2008, αλλά και η Ford με το EcoSport. Οι Κορεάτες, θέλουν να παρουσιάσουν άμεσα των εκπρόσωπό τους στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο οποίος θα φέρει τα σήματα της Kia και όχι της Hyundai (τουλάχιστον αρχικά) αφού η πρώτη έχει και το… μαρκετινίστικο ρόλο της πιο sport εταιρείας, η οποία απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, το crossover της Kia θα βασιστεί στην ανασχεδιασμένη μορφή του Soul. Το μήκος του θα είναι περίπου στα τέσσερα μέτρα και θα είναι πιο ευρύχωρο σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του. Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να διαρρεύσει οι Κορεάτες.

Η έκπληξη θα έρχεται όμως από τους κινητήρες. Όπως πρώτο είχε μεταδώσει το NewsAuto.gr, οι Κορεάτες θα έχουν σύντομα στη φαρέτρα τους το αντίπαλο δέος του χιλιάρι Ecoboost της Ford, ο οποίος πήρε και φέτος το βραβείο του «κινητήρα της χρονιάς».

Ο νέος 3κύλινδρος T-GDI, χωρητικότητας 1.000cc, θα αποδίδει 100 και 120 PS. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας κινητήρων «Kappa» θα συνδυάζει turbo και άμεσο ψεκασμό, με την Kia να υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση κατά 10-15% σε σχέση με τα σημερινά τετρακύλινδρα σύνολα.

Αυτός ο κινητήρας λοιπόν θα κινεί το νέο crossover της Kia όπως και ο νέος 4κύλινδρος 1.2T-GDI, χωρητικότητας 1.248 cc. Αυτός θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό 1.6lt, παρουσιάζοντας ανάλογη ιπποδύναμη (περίπου 135 PS). Στο αναμενόμενο μοντέλο θα τοποθετηθεί και ο 1.6lt diesel απόδοσης 128 PS.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 αυτοκινητική site Της Ελλάδας, το NewsAuto.gr, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών…

 

\"\"

newsauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook