Νέο οπτικό υλικό από την καταδίωξη και την ακινητοποίηση ενός λευκού βαν, ο οδηγός του οποίου είχε σκοτώσει με το φορτηγάκι μία μητέρα και είχε τραυματίσει ακόμα δεκαεπτά άτομα στο Κάρντιφ της Βρετανίας δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο χρόνο. Οι αστυνομικοί καταδίωκαν στους δρόμους του Κάρντιφ τον 32χρονο Matthew Tvrdon , ο οποίος ήθελε να σκοτώσει γονείς που εκείνη την ώρα έπαιρναν τα παιδιά τους από το σχολείο, επειδή είχε χωρίσει με τη σύντροφό του.

Κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας του ο Tvrdon σκότωσε την 31χρονη Karina Menzies χτυπώντας τη τρεις φορές με το φορτηγάκι του: αφού τη χτύπησε την πρώτη φορά έκανε όπισθεν για να επαναλάβει το χτύπημά του!

Η Karina έχασε τη ζωή της σώζοντας ταυτόχρονα των δύο από τα τρία παιδιά της. Τα κρατούσε από το χέρι και τα άφησε εγκαίρως προκειμένου να τα σπρώξει έξω από την πορεία του Tvrdon, πέφτοντας τελικά νεκρή μπροστά στα μάτια τους.

Το νέο βίντεο δείχνει την καταδίωξη του δράστη. Ένας από τους αστυνομικούς σκαρφάλωσε ακόμα και πάνω στο φορτηγάκι προκειμένου να ακινητοποιήσει τον οδηγό. Ωστόσο εκείνος διέφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

\"\"

\"\"


Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα της πλευράς Tvrdon να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με μειωμένη ευθύνη σχετικά με το φόνο της Menzies.

Συνολικά παραδέχθηκε 32 κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η απόπειρα φόνου επτά ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο παιδιών.

Ο Tvrdon είχε ψευδαισθήσεις, άκουγε φωνές «μέσα και έξω» από το κεφάλι του και πίστευε πως οι πέντε οικογένειες- τις οποίες έβαλε στο στόχαστρο με το βαν- τον χλεύαζαν.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, μετά το φόνο της Menzies ο Tvrdon αναζητούσε περισσότερους στόχους, αφήνοντας πίσω του μέσα σε μόλις μισή ώρα ένα «μονοπάτι» τραυματισμένων πεζών.

«Το βαν απότομα άλλαξε πορεία και βρέθηκε στην άλλη μεριά του δρόμου πέφτοντας πάνω σε μία γυναίκα με δύο μικρά παιδιά. Το μόνο που θυμάμαι ήταν σώματα να εκτοξεύονται στον αέρα», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Ακόμα ένας μάρτυρας είδε την Karina να σπρώχνει με αγωνία τα παιδιά της έξω από την πορεία του βαν. «Προσπαθούσε να σπρώξει την κόρη της μακριά ενώ το φορτηγάκι πήγαινε κατά πάνω τους. Με το ελεύθερο χέρι της του έκανε νόημα για να σταματήσει και ούρλιαζε. Νομίζω πως κατάφερε να σπρώξει την κόρη της. Το φορτηγάκι πήγε καταπάνω της και δεν σταμάτησε».

Η Karina άφησε την τελευταία της πνοή από μία σειρά «καταστροφικών κι εκτεταμένων τραυμάτων».

Η μία κόρη της, Tiana, έσπασε το δεξί της πόδι ενώ η δεύτερη κόρη της, η Ellie, είχε εκδορές στο κεφάλι τον αγκώνα και το γόνατό της. Ωστόσο και οι δύο ανάρρωσαν πλήρως.

Την ανατροφή των παιδιών της Karina έχει αναλάβει η αδελφή της Samantha.

\"\"
Η Karina


\"\"
Η 11χρονη Sophie, η 3χρονη Tiana και η 8χρονη Ellie με τη Samantha





\"\"


Τα αδέλφια της Karina συντετριμμένα στο σημείο όπου η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή





newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook