Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας μέρας για το περιβάλλον διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Θαλάσσια Ρύπανση και Υδάτινο Δυναμικό Νομού Χανίων την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 8μμ στην αίθουσα διαλέξεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Γιδαράκος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης με θέμα τη «Θαλάσσια Ρύπανση και Επιπτώσεις στη Βιοποικιλότητα», η Δρ. Αιβαλιώτη Μαρία, Συνεργάτιδα Πολυτεχνείου Κρήτης με θέμα την «Ποιότητα θαλασσών μέσα από το πρόγραμμα γαλάζιες σημαίες» και ο Κωνσταντίνος Βοζινάκης, Γεωλόγος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα το «Υδάτινο Δυναμικό Νομού Χανίων».

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών ως επιστημονικός φορέας και επίσημος σύμβουλος του κράτους σκοπεύει με την παραπάνω εκδήλωση να αναδείξει και να προστατεύσει τις Θάλασσες και το Υδάτινο Δυναμικό της περιοχής μας που έχουν τεράστια σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης (γεωργία, τουρισμός) και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.