Σκοτεινή μοιάζει να είναι η εικόνα στην παιδεία μετά τη Νομική Σχολή που παρέμεινε κλειστή για δύο ημέρες και οι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ δήλωσαν χθες με ψήφισμα που εξέδωσαν αδυναμία να συνεχίσουν το έργο τους και προανήγγειλαν την αναστολή λειτουργίας της σχολής μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η γενική συνέλευση των καθηγητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή γενική συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης».

Σύμφωνα με τους καθηγητές, η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία.

Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί λύση είναι να υπάρξει μία πιο έντονη αντίδραση, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Σπύρος Ραυτόπουλος.

Στο μεταξύ χθες καθηγητές πανεπιστημίων πραγματοποίησαν παράσταση έξω από το Yπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας να συναντηθούν με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ συγχρόνως προχώρησαν και σε τρίωρη στάση εργασίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook