Δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν λύση οι μηχανοδηγοί των τραίνων σε προάστιο της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, όταν η εργοδότρια εταιρεία δεν τους επέτρεψε να εργάζονται φορώντας σορτς τις ζεστές ημέρες: έβαλαν, αντί για μακριά παντελόνια, φούστες.

Περίπου δεκαπέντε μηχανοδηγοί της γραμμής που περνά από το προάστιο Roslagsbanan, υιοθέτησαν την πρακτική αυτή καθώς το θερμόμετρο στη Στοκχόλμη αναμένεται να φτάσει στους 35 βαθμούς.

«Η πολιτική μας είναι πως πρέπει να είστε ενδεδυμένοι με τρόπο σωστό και κατάλληλο εφόσον εκπροσωπείτε την εταιρεία μας κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να φοράτε παντελόνι εάν είστε άνδρας και φούστα εάν είστε γυναίκα, αλλά σε καμία περίπτωση σόρτς», δήλωσε ο Tomas Hedenius, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Arriva.

«Αλλά εάν ένας άνδρας προτιμά να φορέσει ένα γυναικείο ένδυμα, για παράδειγμα μία φούστα, είναι ΟΚ», πρόσθεσε. Η Arriva, όπως γράφει η εφημερίδα Le Parisien στην ηλεκτρονική της έκδοση, δέχθηκε ωστόσο να επανεξετάσει την πολιτική αυτή το επόμενο φθινόπωρο. «Η άποψη των εργαζομένων πρέπει πάντα να ακούγεται και η στολή πρέπει να είναι άνετη», τόνισε ο Hedenius.

Η Σουηδία, καταλήγει η εφημερίδα, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην ισότητα των δύο φίλων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook