Τα δικαστήρια και τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων κατέλαβαν οι δικηγόροι των Χανίων και εκπρόσωποι άλλων φορέων διαμαρτυρόμενοι για την διάσπαση του Εφετείου Κρήτης , με την ίδρυση Εφετείου Ανατ. Κρήτης, αλλά και για την συνεχιζόμενη με ακόμη πιο εντατικό ρυθμό αποψίλωση των Χανίων από το σύνολο των υπηρεσιών που μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

Στην χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου Ανατ.Κρήτης με έδρα στο Ηράκλειο, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ.Δημήτρης Ποντικάκης, «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και ζητούμε την παραίτηση όλων των αιρετών, βουλευτών αυτοδιοικητικών κλπ, όπως έχουν δεσμευτεί με το πρωτόκολλο τιμής».

Πάντως χθες στην Αθήνα υπήρξε συνάντηση, για το θέμα, των τριών βουλευτών Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, Σήφη Βαλυράκη και Ευαγγελίας Κουρουπάκη και αναμένεται σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλλε ο δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά και δικηγόρος κ.Χρήστος Πραματευτάκης, ενώ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, κ.Γιάννης Ντερμανάκης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της «επιτροπής αγώνα» προαναγγέλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν και καταλήψεις των γραφείων των τοπικών βουλευτών καθώς επίσης και των γραφείων της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook