Κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Κρήτης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, και συμβολικά στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Χανίων , καθώς και στην Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 10/6, φοιτητικοί σύλλογοι και δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Απαιτήθηκε να παρθεί πίσω η απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για πειθαρχική δίωξη με την οποία τιμωρούνται δύο φοιτητές του Τμήματος Φυσικής με επίπληξη και 9 φοιτητές με αναστολή εξαμήνου για τις κινητοποιήσεις του συλλόγου τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στην εκδικητική απόφαση του Τμήματος Φυσικής για απώλεια της εξεταστικής του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.

Απόφαση συμμετοχής είχαν πάρει τα ΔΣ των Συλλόγων Φυσικού , Βιολογικού, Μαθηματικού, Τ.Ε.Μ , Ιατρικής, Φιλοσοφικής , Οικονομικόυ, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας καθώς και ο Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την απόφαση της Κοσμητείας καταδικάζουν οι Σύλλογοι Φυσικού , Βιολογικού, Μαθηματικού, Τ.Ε.Μ ,Ιατρικής, Φιλοσοφικής , Οικονομικόυ, Νηπιαγωγών ,Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικό στο ΠΚ. Στο ΤΕΙ ΣΤΕΦ, ΣΔΟ , Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, και ο ενιαίος Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης.