Την ψυχική ηρεμία του ανέκτησε χρεωμένος αστυνομικός υπάλληλος από τον Ρέθυμνο, όταν το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης στo πλαίσιo ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε σε τράπεζα να του παρακρατεί από το μισθό του την μηνιαία δόση του ποσού των 316,69 Ευρώ για την εξόφληση του δανείου του.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για Αστυνομικό υπάλληλο, υπαρχιφύλακα, 37 ετών, έγγαμο, με μισθό 804,12 ευρώ από τα οποία κάθε μήνα του παρακρατείται το ποσό των 316,69 ευρώ από τράπεζα.

Ο 37χρονος είχε δε χρεωθεί και σε δύο άλλες τράπεζες με καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικής οφειλής 42.319,77 ευρώ.

Ζήτησε να ενταχθεί στο γνωστό νόμο Κατσέλη με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας τυγχάνει να είναι μέλος.

Με τη συνδρομή της ένωσης κατέθεσε εξωδικαστική αίτηση στους πιστωτές του, προτείνοντας μηνιαία δόση 147.00 ευρώ για το σύνολο των οφειλών του. Η αίτησή του αυτή δεν έγινε δεκτή από τους πιστωτές του.

Έτσι, ο αστυνομικός προχώρησε στο επόμενο βήμα, αυτό της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, ζητώντας να απαγορευτεί στην τράπεζα η παρακράτηση από τον μισθό του της μηνιαίας δόσης του ποσού των 316,69 ευρώ.

Ο εν λόγω αστυνομικός υπάλληλος ζει σε μισθωμένη κατοικία με την σύζυγό του. Εισοδήματα αλλά εκτός από τον μισθό του δεν διαθέτει, η σύζυγός του εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας με μηνιαίο εισόδημα περίπου στα 300 ευρώ.

Από περιουσιακά στοιχεία διαθέτει το 25% εξ αδιαιρέτου τεσσάρων αγροτεμαχίων, μικρής εμπορικής αξίας δεδομένου ότι δεν είναι άρτια ούτε οικοδομήσιμα.

Επίσης, έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι χαμηλής εμπορικής αξίας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , χαιρετίζει αυτή την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης, καθώς τα εισοδήματα του μέλους της, την τελευταία τριετία σημείωσαν δραματική μείωση, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο μισθός του για την εξόφληση των δανειακών του υποχρεώσεων, ευρισκόμενος σε πραγματική οικονομική αδυναμία ,χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Ακόμα ο εν λόγω δανειολήπτης, μη πληρώνοντας κανένα ποσό στους πιστωτές του θα ανασάνει μέχρι την Τακτική δικάσιμο της αίτησης.

Τέλος για άλλη μια φορά η ΄Ενωση τονίζει την \”διαύγεια\” των δικαστών που αντιμετωπίζοντας δίκαια και ανθρώπινα, τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν περιέλθει οι ΄Ελληνες πολίτες ,τους χαρίζουν την πολυπόθητη οικονομική ανάσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook