Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση προέβαινε σε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα.

Ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της, ημεδαποί, ηλικίας 28, 40 και 22 ετών, από τους οποίους συνελήφθη ο 40χρονος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τέσσερις συνολικά περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με το πρόσχημα της διευθέτησης οφειλών συγγενικών προσώπων των θυμάτων, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.540 ευρώ.

Οι περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν είναι οι παρακάτω:

– το πρωί της 30-05-2013, ο 22χρονος με άλλο μέλος της ομάδας πλησίασαν 85χρονη ημεδαπή έξω από την οικία της και με το πρόσχημα της τακτοποίησης οφειλής συγγενικού της προσώπου στην εφορία, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

– το πρωί της 30-05-2013, ο 40χρονος με έναν ακόμη συνεργό του πλησίασαν 82χρονο ημεδαπό και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, για τακτοποίηση δήθεν οφειλής συγγενικού προσώπου του ηλικιωμένου σε εμπορικό κατάστημα

– το πρωί της 05-06-2013, ο 22χρονος προσποιούμενος το μηχανικό αυτοκινήτων και με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο 83χρονου ημεδαπού του όφειλε χρήματα, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, όμως ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την πρόθεση του άνδρα να τον εξαπατήσει, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να διαφύγει, επιβιβαζόμενος σε όχημα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και το πρωί της 06-06-2013 στη Λάρισα, ο 28χρονος μετέβη στην οικία 85χρονης και προσποιούμενος ότι είναι εφοριακός υπάλληλος, ζήτησε από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, ως δήθεν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Η ηλικιωμένη του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ενώ ο 28χρονος κατάφερε να αφαιρέσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, τα δεύτερα κλειδιά της οικίας.

Στη συνέχεια, ύστερα από προτροπή του 28χρονου, η ηλικιωμένη τον ακολούθησε, προκειμένου να διευθετήσουν την υποτιθέμενη οφειλή. Αφού απομακρύνθηκαν πεζοί από την οικία της, ο 28χρονος συναντήθηκε με τον 40χρονο συνεργό του και ζήτησε από την 85χρονη να περιμένει για να τακτοποιήσει μόνος του την οφειλή, αποχωρώντας μαζί με το συνεργό του.

Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκε την απουσία της ηλικιωμένης από την οικία της, επέστρεψε σε αυτήν και χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα, μπήκε στο εσωτερικό της κι αφαίρεσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ κι ένα ασύρματο τηλέφωνο. Ο 40χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της 07-06-2013 στη Βέροια, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τυχόν άγνωστα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή της σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook