Για αθρόα διακίνηση κηπευτικών μέσα σε κλούβες, φαινόμενο το οποίο εντείνεται ενόψει του Πάσχα, κάνει λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε επιστολή που κοινοποίησε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας αλλά και στον φορέα Αγροτικής Ανάπτυξης Λασιθίου.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες αυξάνονται διαρκώς ενώ οι διαστάσεις που παίρνει θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

\”Το φαινόμενο εντείνετε πολύ περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και η μη συμμόρφωση των εμπλεκομένων, θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη της εμπορικής διαδικασίας, με αρνητικά αποτελέσματα μόνο για τους παραγωγούς μας\”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες

\”απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο, την εντατικοποίηση των ελέγχων, την επιβολή του υφιστάμενου νόμου και την εξάντληση της αυστηρότητας σε όσους παρανομούν.

Είναι μονόδρομος η καλοπροαίρετη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, απαιτώντας να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν\” καταλήγει ο Σύλλογος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook