Eπτά Έλληνες ομογενείς τιμήθηκαν χθες από την αυστραλιανή Πολιτεία στο πλαίσιο των διακρίσεων που απονέμονται σε πολίτες με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ.

Συνολικά βραβεύτηκαν 582 άτομα για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, ενώ 199 διακρίσεις δίνονται σε εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τη δεύτερη υψηλότερη διάκριση του Αξιωματικού στη Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, τιμήθηκε ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πέτρος Γεωργίου, για τη διακεκριμένη προσφορά του στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, σε θέματα του πολυπολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενικότερα στην κοινωνία.

Τη διάκριση του Μέλους στη Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, για τις σημαντικές υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία έλαβαν ο Γιάννης Νικολάκης από το Ντάργουιν και ο Κώστας Βερτζάγιας από το Σίδνεϊ.

Το Μετάλλιο στη Γενική Κατηγορία του Τάγματος της Αυστραλίας, δόθηκε στην Αγγελική Kay Αλεξίου, μεταθανατίως για τις υπηρεσίες της υπέρ της υγείας των γυναικών, στον Κυριάκο Αμανατίδη, για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία και στον Γιώργο Νικολαΐδη για τις υπηρεσίες του στην Κοινότητα Blacktown.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας ημέρας, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Προσφοράς στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ, ο Νικόλαος Λεντάκης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook