Το καλοκαίρι του 2012 ο Αντώνης Μιτζέλος, ο πιο ταλαντούχος Έλληνας rock κιθαρίστας, συνθέτης και εκτελεστής, από τους πιο καταξιωμένους και αγαπημένους, σχεδίασε και υλοποίησε το project ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ | KITHARODIA | THE MUSIC PROJECT.

{Κιθαρωδία (κιθαρώδησις): τραγούδι με συνοδεία κιθάρας}

Μετά από έναν πλούσιο χειμώνα, με παραστάσεις και συνεργασίες με ξεχωριστούς μουσικούς και ερμηνευτές (AnimaCorda, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Κότσιρα, Βασίλη Καζούλη, Πέτρο Γαιτάνο, Γεωργία Νταγάκη) ο Αντώνης Μιτζέλος συνεχίζει και προτείνει, για το καλοκαίρι 2013, μια διαφορετική Κιθαρωδία, επιλέγοντας για αυτό ξεχωριστούς, ιστορικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Στάση πρώτη: Κρήτη, Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο, Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 21.00, Βασιλική Αγ. Μάρκου

Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, με φωνή και καρδιά, o Αντώνης Μιτζέλος, με την ακουστική και κλασική του κιθάρα, επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους θεατές – κοινωνούς μιας άκρως μουσικής εμπειρίας, αποτέλεσμα των υψηλών δεξιοτεχνικών και εκφραστικών ικανοτήτων του καλλιτέχνη.

Ερμηνεύει οργανικά θέματα από το album του Beyond the Light (ηχογραφημένο στην Νέα Υόρκη το 2000), δικά του τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε (Με το ίδιο μακό, Φύλακας άγγελος κά), καθώς και έργα-επιλογές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο (Al Di Meola, John Mc Laughlin, Sting…).

Ο ήχος του βιολιού εισάγεται για πρώτη φορά στην Κιθαρωδία, από την ταλαντούχα μουσικό Κατερίνα Τεπελένα, συνοδεύοντας και χρωματίζοντας τις μελωδίες. Μαζί του στο τραγούδι η Μαρία Αναματερού, μια νέα τραγουδοποιός και εξαιρετική ερμηνεύτρια.

Μια παράσταση με πλούσιο υλικό, εναλλαγές, μουσικές εικόνες και ξεχωριστούς αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με τον χώρο και τους θεατές, στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου, το βράδυ της 12ης Ιουνίου. Και έτσι για μία ακόμη φορά, η Κιθαρωδία, σύγχρονη και διαχρονική, θα γίνει μέσο διάδοσης της \’\’ψιλής κιθάρισις\’\’, της λυρικότητας, της Ελληνικότητας και πάνω από όλα της πίστης ότι η μουσική είναι τελικά η μόνη αλήθεια.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook