Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περάσαν το πρωί της Τρίτης τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, πετώντας δακρυγόνα για να απομακρύνουν τον κόσμο.

O νομάρχης ανέφερε πως στόχος δεν είναι οι διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί, αλλά η απομάκρυνση πανό από την πλατεία Ταξίμ.

Τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα, με αντλίες νερού, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε λίγο αργότερα. Σποραδική χρήση δακρυγόνων συνεχιζόταν μετά την αρχική επέμβαση.

Η επέμβαση το πρωί της Τρίτης σηματοδοτεί την πρώτη επιστροφή της αστυνομίας στην πλατεία μετά από την απόσυρσή της την προηγούμενη εβδομάδα -και συμπίπτει με την προειδοποίηση του Ερντογάν πως δεν θα ανεχτεί «παράνομες διαδηλώσεις» μαζί με το κάλεσμά του σε διάλογο με τους διαδηλωτές.

Η επέμβαση το πρωί της Τρίτης, όπως ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, αποσκοπεί μόνο στην απομάκρυνση πανό από το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ και όχι στην απομάκρυνση των διαδηλωτών από το διπλανό πάρκο Γκεζί.

Σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση πάντως, η πλατεία Ταξίμ άδειασε από διαδηλωτές και κυριαρχούσαν μικρές ομάδες αστυνομικών στα διάφορα σημεία της.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook