Σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέρριψε την ευθύνη για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, σχολίασε την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων, λέγοντας: «Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν πάθαμε και σοκ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, η απόφαση της Gazprom δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η κυβέρνηση μπορεί να ενημερώθηκε για τις ρωσικές προθέσεις ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα των προσφορών, αλλά είχε εικόνα για τις αντιρρήσεις της Κομισιόν ήδη από το Σαββατοκύριακο. Το πρόβλημα των Βρυξελλών ήταν η δημιουργία ρωσικού ολιγοπωλίου στην ενέργεια.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι οι συνεννοήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ρώσων έκαναν την Gazprom να υπαναχωρήσει. Σημείωσε, πάντως, ότι «είναι νίκη της ελληνικής

πλευράς ότι οι Ρώσοι αιστάνθηκαν καλοδεχούμενοι· το ότι δεν συμμετείχαν τελικά, δεν έχει σχέση με την ελληνική πλευρά».

Ο Στ.Σταυρίδης σημείωσε ότι η ΔΕΠΑ παραμένει σε ελληνικά χέρια και οι πλειοψηφία των μετοχών της στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί πολύ γρήγορα. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επισπεύσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ερωτηθείς για την αποκάλυψη εκ μέρους των Ρώσων ότι η Ελλάδα πληρώνει 30% ακριβότερα το αέριο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σταυρίδης απάντησε ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι το μάθαμε», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι στρεβλώσεις της αγοράς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook