Υλικά

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες (1,5- 1,7 κιλά)
• 800 γρ. φρέσκιες πατάτες (με το φλούδι)
• 1 τεμ. πορτοκάλι
• 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
• 200 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 40 γρ. θυμαρίσιο μέλι
• 40 γρ. μουστάρδα
• 80 ml. ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι, ανάλογο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο περίπου για 20 λεπτά της ώρας και κρατάμε 400 ml. απο το ζωμό του.

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πορτοκάλι δε λεπτές φέτες. Τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνουμε.

Παράλληλα, ανακατεύουμε το κρασί, με τη μουστάρδα και το μέλι και το προσθέτουμε στο σκεύος.

Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά στο σκεύος με το κοτόπουλο, βάζουμε ½ ποτήρι νερό , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40 λεπτά περίπου.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο 15 λεπτά ακόμη στους 170ο C μέχρι να μελώσει η σάλτσα.