Στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Αποκόρωνα, έρχεται σήμερα ο Διευθυντής του παραρτήματος Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για το «χαράτσι» των 25 ευρώ που επιβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ στους αγρότες για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων με την δικαιολογία της «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, χθες , ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανούσος Βολουδάκης, επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον ενημέρωσε για τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών.

Ο κ.Χαρακόπουλος έδωσε άμεσα εντολή στον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ από το Ηράκλειο, να μεταβεί σήμερα στα Χανιά προκειμένου να εξετάσει το τι συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε δημοσιεύσει έγκαιρα το Flashnews.gr (δείτε εδώ) – η ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει αναλάβει την διαδικασία του ΟΣΔΕ , παρά του ότι είναι υποχρεωμένη – κάτι που και η ίδια επισήμως το αναγνωρίζει – να προσφέρει τελείως ΔΩΡΕΑΝ – αυτή την υπηρεσία, έχει «εφεύρει» διάφορους τρόπους για να εισπράττει «χαράτσια».

Και αυτό, είτε μέσω των ΕΑΣ , είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται ή τις έχει η ίδια «δημιουργήσει».

Και μπορεί οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, να επικαλούνται την "παροχή υπηρεσιών" καθόλη την διάρκεια του έτους στους παραγωγούς, όμως για την ή τις εταιρείες δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία και έτσι "εφεύραν" την "παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών" μέσω της εγγραφής στην ιστοσελίδα "Gaia επιχειρείν" , η οποία όπως εγγραφή - σε κάθε περίπτωση - πρέπει να είναι προαιρετική και να ερωτάται ο κάθε παραγωγός εαν το επιθυμεί.

Χθες το πρωί, μια από αυτές τις εταιρείες ξεκίνησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ, την διαδικασία του ΟΣΔΕ για την περιοχή του Αποκόρωνα με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου και αγρότες να πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας, για το ότι ζητούνται από τους παραγωγούς 25 ευρώ με την «γελοία» δικαιολογία της «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]