Πως θα σας φαινόταν, αν με ένα απλό «κλικ» βρισκόσασταν ενώπιον 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων; Αν μπορούσατε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση στις εξελίξεις 101 χωρών διαβάζοντας άρθρα σε 54 γλώσσες; Αν όλη αυτή η πληροφορία σας παρεχόταν εντελώς δωρεάν;

Όλα αυτά προσφέρονται πλέον εντελώς δωρεάν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της δωρεάς αδειών χρήσης ηλεκτρονικής ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών που πραγματοποίησε το ίδρυμα Future Library – με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – προς το Δήμο Χανίων. Αντίστοιχες δωρεές έγιναν από το ίδρυμα και προς ακόμα εννέα βιβλιοθήκες της χώρας.

Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικές μόνο από τις εφημερίδες και περιοδικά που μπορεί ο κάθε πολίτης να διαβάσει ηλεκτρονικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το χώρο της Βιβλιοθήκης και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot) μέσω της προσωπικής του «έξυπνης» συσκευής ή μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης μπαίνοντας στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com ώστε να περιηγηθεί στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Για τη νέα αυτή καινοτόμα και πρωτοποριακή υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος Χανίων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής ανέφερε πως «σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε εξοικειωθεί με την ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη έρχεται να προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε αναγνώστη αυτής, καθώς παρέχει προνόμια που δεν μπορούν αντίστοιχα να παρέχουν παρόμοιες εφαρμογές.

Εκεί έγκειται η καινοτομία της. Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όποια εφημερίδα, αλλά και όποιο περιοδικό επιλέξει μέσα από την ευρεία γκάμα που του παρέχεται, χωρίς καμία παράληψη και διαφορά από την υπό έκδοση μορφή τους και το κυριότερο δωρεάν».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λειψάκης επισημαίνει ότι «η υπηρεσία αυτή δεν αφορά μία απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης: όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσει κάποιος, μπορεί επίσης να τα επεξεργαστεί με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλει με e-mail, να τα μεταφράσει σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσει, να τα εκτυπώσει, ακόμη και να τα ακούσει! Μπορεί επίσης να τα αξιολογήσει και να τα σχολιάσει μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δει τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσει άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη».

\"\"
\"\"


Λίγα λόγια για το Future Library

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (http://www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook