Τελευταία ενημέρωση: 17:20

Σκηνές πανικού εκτυλίxτηκαν στο Νομό Ηρακλείου, ο οποίος βρέθηκε σε πυρινο κλοιό με 8 μέτωπα φωτιάς να απειλούν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ χρειάστηκε η εκκένωση ενός δημοτικού σχολείου στις Βούβες.

Και το τελευταίο σοβαρότερο μέτωπο που παρέμενε στην περιοχή Σταυράκια,  βρίσκεται πλέον σε ύφεση, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr , ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Απειλήθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις – Προσαγωγή ενός ατόμου


Εργοστάσιο λαδιών, επιχειρήσεις και σπίτια που βρίσκονται παραπλεύρως της Εθνικής Οδό Ηρακλείου – Μοιρών, απειλήθηκαν από τις φλόγες οι οποίες \’\’έγλυψαν\’\’ τις εγκαταστάσεις και τα κτίρια!

Εργαζόμενοι και κάτοικοι προσπάθησαν με κουβάδες να κρατήσουν τις φλόγες μακρυά από τις περιουσίες τους πράγμα που τελικά επετεύχθη.

\"\"φωτό από την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Μοιρών

Οι καπνοί και η θερμοκρασία που ήταν υψηλή έκοβαν την ανάσα, ενώ ο άνεμος δυσχέραινε το έργο της πυρόσβεσης!

Νωρίτερα εκκενώθηκε το 2ο δημοτικό σχολείο Βουτών, λόγω των καπνών και της κατάστασης που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή!

Η φωτιά με τη βοήθεια του ανέμου πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχες.

\"\"φωτο από την πυρκαγιά στα Σταυράκια

Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στις Βασιλειές

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα στις περιοχές Βασιλειές, Τομπρούκ, Καλό Χωριό, στον Ανισαρά Χερσονήσου, στους Αθανάτους και  στην ΒΙΠΕ είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο μέτωπο.

Εν τω μεταξύ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει ήδη προσαγάγει ένα άτομο ως ύποπτο για την εκδήλωση της φωτιάς στις Βασιλειές

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook