Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Λουντέμη και Κ. Καρυωτάκη στο Τσαλικάκι και αποτελείται από υπόγειο και 2 ορόφους. Πρόκειται να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίου, κλπ, ενώ διαθέτει χώρους με προβλεπόμενη χρήση Κ.Α.Π.Η., ιατρείου, internet cafe, γραφεία προώθησης της απασχόλησης, καθώς και γραφεία για δραστηριότητες συλλόγων, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Απ. Κλινάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στα εγκαίνια ενός ακόμα σημαντικού έργου στο δήμο μας. Στα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι. 
Ενός έργου που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο και που η παρούσα δημοτική αρχή επίσπευσε και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησης, ανάθεσης και κατασκευής του, σε χρόνο ρεκόρ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός, ότι το κτίριο κατασκευάστηκε στο μισό σχεδόν χρόνο, από αυτόν που προβλεπόταν στην σύμβαση!
Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο πρόκειται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και να προσφέρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο έκφρασης των πολιτιστικών ανησυχιών των δημοτών – και όχι μόνο. 
Παράλληλα, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ενισχύει έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει: Μαζί με τα έργα ανάπτυξης και υποδομών που κατασκευάζουμε, να δημιουργούμε και χώρους πολιτισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας.
Φίλες και φίλοι, η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα. Ειδικά σε δύσκολους καιρούς, όπου η απομόνωση εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων δημιουργεί τα μύρια όσα προβλήματα, η δημιουργία κυττάρων όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο του, αλλά και να νιώθει ενεργό μέλος της κοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Είναι επιβεβλημένη!
Ως δημοτική αρχή, στηρίξαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας τον τομέα του πολιτισμού. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, πώς αυτός ο τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα εξόδου από την πολύπλευρη κρίση που μας ταλανίζει. 
Είναι άλλωστε κοινή πεποίθηση το ότι με τη δημιουργία κατάλληλων χώρων προαγωγής του πολιτισμού, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει η κοινωνία μας.
Δεν θα σας κουράσω κάνοντας αναφορές στα πολλά έργα που έχουν γίνει, όπως είναι για παράδειγμα η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, ή σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η Πινακοθήκη της Τυλίσου και τόσα άλλα. 
Ούτε και θα αναφερθώ στα έργα που κάναμε εδώ στο Τσαλικάκι, όπως είναι το νέο νηπιαγωγείο, η παιδική χαρά, τα δίκτυα αποχέτευσης, οι διανοίξεις και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κλπ, κλπ. Τα γνωρίζετε καλά άλλωστε.
Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω το γεγονός, ότι στα χρόνια της κρίσης, στο Μαλεβίζι λειτουργούν αδιάκοπα δεκάδες εργοτάξια, θέτοντας γερές βάσεις ανάπτυξης για ολόκληρο το δήμο. Με ρεαλιστικούς στόχους, σωστό προγραμματισμό και διαχείριση και φυσικά με πολύ δουλειά, καταφέρνουμε να κρατάμε ανοικτό ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ όλα τα στελέχη του δήμου μας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε ό,τι αναλαμβάνουν.
Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για την έμπρακτη στήριξη σε αυτές τις προσπάθειες. Να ευχαριστήσω επίσης τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άριστη συνεργασία μας σε όλα τα έργα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας να είστε καλά και να χαρείτε αυτό το στολίδι που σήμερα σας παραδίδουμε.
Να το προστατέψετε και με τον δυναμισμό αλλά και την πνευματικότητα που σας διακρίνει, να το χρησιμοποιήσετε ως ένα χώρο προαγωγής του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, αλλά και διάδοσης των αξιών με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook