Με αγωγή απάντησε τελικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη το οποίο οδήγησε τον τελευταίο σε παραίτηση από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ όπου εργαζόταν επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά μέσω της αγωγής από τον Αλέκο Ανδρικάκη, 100 χιλιάδες ευρώ, 10 χιλιάδες για κάθε φορά που τον αναφέρει με προσβλητικό τρόπο και εάν δεν πληρώσει φυλάκιση για έναν χρόνο.

''Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και ήσυχη συνείδηση που ένα ολόκληρο σύστημα με έχει στο στόχαστρο του επειδή αποφάσισα να έχω ελεύθερη σκέψη.

Μετά από τις αγωγές εκατομμυρίων, συνολικά, που έχω συγκεντρώσει από την πρώην νομάρχη, μιντιάρχες, άλλους πολιτικούς παράγοντες (αντιδημάρχους κλπ), σήμερα ενημερώθηκα για την αγωγή που μου έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με αφορμή ένα και μόνο ρεπορτάζ (δεν πρόλαβα άλλο, αφού για γνωστούς λόγους οδηγήθηκα σε παραίτηση) για την οικονομική διαχείριση του δήμου.

Μου ζητά, 100.000 ευρώ, ένα χρόνο φυλάκιση και 10.000 ευρώ κάθε φορά που θα τον... προσβάλλω (δηλαδή, που θα του ασκώ κριτική)'' αναφέρει ο Αλέκος Ανδρικάκης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Η δίκη θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου του 2014, με το δημοσιογράφο να καταλήγει

''Σε λίγο μάλλον θα χρειάζεται να μου κάνει συνεχώς αγωγές. Επειδή απλά είμαι αποφασισμένος να βγάλω τα πάντα στο φως, χωρίς να δίνω λογαριασμό παρά μόνο στην αλήθεια, στην κοινωνία του Ηρακλείου και στη συνείδησή μου.''

flashnews.gr