Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσει κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που αποτελούνταν από πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι έπειθαν κυοφορούσες γυναίκες να πουλήσουν τα βρέφη τους σε ζευγάρια. Η ΕΛ.ΑΣ, συνέλαβε την 51χρονη επικεφαλής του κυκλώματος επ΄ αυτοφώρω, την ώρα που κρατούσε ένα βρέφος μιας 27χρονης γυναίκας για να το πουλήσει.

Το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, αποτελούνταν από πέντε αλλοδαπούς ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη, οι οποίοι ήταν οι επικεφαλείς της ομάδας, εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και έκαναν και τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν υποστηρικτικά, έδιναν το «παρών» στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.

Τα μέλη του κυκλώματος, αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους, ενώ οι μητέρες εισέπρατταν 3.000 ευρώ.

Την Δευτέρα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη αλλοδαπή, η οποία έφερε μαζί της βρέφος προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες στην περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι πέντε δράστες. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Έντεκα κινητά τηλέφωνα,

• Δώδεκα κάρτες SIM και

• Πληθώρα εγγράφων – ιατρικών εξετάσεων του βρέφους.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.

Από την Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο εν λόγω κύκλωμα επίσης και για την εμπλοκή των ήδη συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook