Περίπου 3.000 επιβάτες μεταφέρει το κρουαζιερόπλοιο Mariner of the seas, (φωτο 1-2) το οποίο κατάπλευσε και πάλι , σήμερα στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από την Έφεσο (Κουσάντασι) της Τουρκίας.

Στην προβλήτα , λειτουργούσε το γραφείο τουριστικών πληροφοριών του δήμου Χανίων.

Επίσης υπήρχε η οργάνωση για την μεταφορά των επισκεπτών, είτε με πούλμαν σε εκδρομές που προγραμματίστηκαν – εν πλώ – σε τοποθεσίες της Δυτικής Κρήτης (Χανιά-Ρέθυμνο), είτε με ταξί και λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ για εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν το κέντρο και ειδικά την παλιά πόλη των Χανίων.

Παράλληλα επι ποδός βρίσκεται η δημοτική αστυνομία Χανίων σε συνεργασία με το τμήμα τροχαίας για την διευκόλυνση των κινήσεων των επισκεπτών.

Να σημειωθεί πως δεν έλειψαν και οι επισκέπτες που ήθελαν να νοικιάσουν αυτοκίνητα για να κινηθούν μόνοι τους, μέχρι τις 7,30 το απόγευμα, οπότε έχει προγραμματιστεί ο απόπλους του Mariner of thw seas για την Νάπολη της Ιταλίας.

Στο μεταξύ αύριο στις 7 το πρωί αναμένεται στην Σούδα, ένα ακόμη κρουαζιερίοπλοιο της ίδιας εταιρείας , το Splendour of the seas (φωτο 3), μεταφέροντας περίπου 2.000 επιβάτες.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο , μήκους 264 μέτρων με 11 καταστρώματα, θα έρθει για πρώτη φορά στα Χανιά, προερχόμενο από την Κέρκυρα και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για τον Πειραιά.
Παράταση ωραρίου καταστημάτων

Έκκληση σε όλους τους εμπόρους , ειδικά στο κέντρο της πόλης των Χανίων, να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους μέχρι τις 4,30 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή (15/4) και αύριο Σάββατο (16/4), απήυθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής :

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει την άφιξη δυο νέων κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 και το Σάββατο 16 Απριλίου 2011. Ενημερώνει τους εμπόρους συναδέλφους μας που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ότι αν θέλουν και έχουν την δυνατότητα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά την Παρασκευή και το μεσημέρι και το Σάββατο μέχρι τις 16:30.»

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook