Πρώτη δημοσίευση:9:02μμ 11/6

Μέχρι και λίγο μετά τις 13:00, οπότε και κατέβηκαν οι διακόπτες (δείτε εδώ), συνέχιζαν να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου και σήμερα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΑ 97,5 , 105,6 και 89,9 για το Λασίθι, αλλά και μέσω internet από την σελίδα της ΕΡΤ με επιλογή ΕΡΑ Ηρακλείου.

Επίσης πολλοί ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί της Κρήτης αναμετέδιδαν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΑ από το Ηράκλειο.

Συγκέντρωμένοι φορείς και πολίτες έξω από το κτίριο που στεγάζεται η ΕΡΑ Ηρακλείου, στη Μάχης Κρήτης 161, συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων για να μην κλείσει η ΕΡΤ.

Εξάλλου, πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα Τετάρτη.

Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση των φορέων αλλά και των πολιτών που συγκεντρώνονταν σταδιακά χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις 23:00 όταν πια η συχνότητα της ΕΡΤ πανελλαδικά έδειχνε "μαύρο", με τον κόσμο να παραμένει συγκεντρωμένος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεντρώσεις και στα Χανιά


Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του σταθμού στη Σούδα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση για το ξαφνικό "λουκέτο" στην ΕΡΤ
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ,  και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις και καλούν τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά των Χανίων από φορείς και συλλογικότητες ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν αποφασιστεί σε όλη τη χωρα.Η ανακοίνωσή της η ΕΡΑ Ηρακλείου αναφέρει:

"Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους σ’ όλη τη χώρα δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού χτίζουν μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του Ηρακλείου ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δικαιώματος της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από το απόγευμα μόλις έγινε γνωστό το κλείσιμο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρέθηκαν μπροστά στα μικρόφωνα και εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δραματικές εξελίξεις που αφήνουν στο δρόμο περισσότερες από 2.500 χιλιάδες οικογένειες.

Εκπρόσωποι φορέων και απλός κόσμος βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ με την παρουσία τους στο στούντιο της οδού Μάχης Κρήτης 161 και με τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις και καλούν τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους".

Αντιδράσεις από αρχές και φορείς

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ-ΕΡΑ:

Εκφράζω την έντονη αντίθεση μου για την αιφνίδια απόφαση-ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ απόψε τα μεσάνυχτα. Η απόφαση αυτή πλήττει βάναυσα χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν στην ανεργία αλλά παράλληλα πλήττεται η δημόσια λειτουργία και έκφραση που προσφέρουν με αντικειμενικότητα και επάρκεια στην Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ-ΕΡΑ.

Επίσης με την απόφαση αυτή χάνεται ένας πολύτιμος πολιτιστικός-καλλιτεχνικός πλούτος, μια ολόκληρη ‘μουσική κυψέλη’ με τις ορχήστρες, χορωδίες, μουσικά σύνολα της ΕΡΤ που είναι δωρεάν κτήμα του Ελληνικού λαού και που πρόσφατα η Περιφέρεια μας είχε την τιμή να συνεργαστεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει σε ανώτατο επίπεδο να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της. Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι σύμφυτος με τον ρόλο της δημοκρατικής έκφρασης, του εθνικού συμφέροντος του πλουραλισμού. Το επιχειρούμενο κλείσιμο της ΕΡΤ άλλωστε θα αποτελέσει διεθνές παράδοξο για την Ελλάδα καθώς όλες οι χώρες του κόσμου έχουν δημόσια τηλεόραση.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μ Σκουλάκης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει οριστικά απόψε τα μεσάνυχτα τη λειτουργία της ΕΡΤ και κατά συνέπεια της δημόσιας ενημέρωσης. Εκφράζω την έντονη διαφωνία μου και αποδοκιμάζω τόσο το περιεχόμενο της απόφασης αυτής όσο και τον «βίαιο» τρόπο με τον οποίο αυτή λήφθηκε, οδηγώντας έτσι χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Ιδίως για την Περιφέρεια, είναι σαφές ότι η απόφαση κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση με τοπικό χαρακτήρα. Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, όπως στην περιφέρεια μας η Ε.ΡΑ Χανίων, παράγουν ένα πολύ σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού και το κλείσιμο αυτών θα σημάνει φραγή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης του πολίτη.

Έστω και την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την απόφαση της, διαμορφώνοντας – μέσα από διάλογο και κοινωνική συναίνεση - τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευθύνη προς όφελος της δημόσιας ενημέρωσης, με ενδυνάμωση του ρόλου της, κυρίως για εμάς που ζούμε στην Περιφέρεια.

Δήμαρχος Ηρακλείου: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία αντί να σταθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα και την ευθυκρισία που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και η θέση του στην Ελληνική κοινωνία,εφαρμόζει τη γνωστή τακτική του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.Είναι η Ιστορία της ενημέρωσης στη χώρα ,ένας θεσμός με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων και παρά τις όποιες αδυναμίες ,προβλήματα και αντιφάσεις στη λειτουργία της κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις θετικές ιδέες ,τις αξιέπαινες δράσεις και την τεράστια συνεισφορά της στην ενημέρωση και το πολιτισμό στηνΕλληνική περιφέρεια αλλά και στον απανταχού Ελληνισμό.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και στην περίπτωση της ΕΡΤ ενήργησε βεβιασμένα και πρόχειρα για να απαλλαγεί όπως όπως από το πρόβλημα επειδή δεν είχε το θάρρος τη παρρησία αλλά και την επαρκή σχεδίαση για να το οδηγήσει σε σωστή λύση και αντί να κόψει τους αμαρτωλούς «ομφάλιους λώρους» να καταργήσει τα παράκεντρα εξουσίας και να επιβάλλει την αξιοκρατία ,την ανεξαρτησία της εξουσίας και την ορθολογική διαχείριση , προτίμησε να γράψει την εύκολη λέξη «ΤΕΛΟΣ» κάτω τον ιστορικό της τίτλο.

Είμαστε βέβαιοι όχι μόνο ότι διαπράττει ένα μεγάλο λάθος αλλά και ότι υπερβαίνει την εξουσιοδότηση που της έχει δώσει ο Ελληνικός λαός.

Γιατί η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων

Στηρίζουμε απερίφραστα ως δημοτική αρχή ,αλλά και ως ΠΕΔ τη διατήρηση της ΕΡΤ ,το δικαίωμα στην ενημέρωση του κάθε Έλληνα πολίτη και καλούμε τη κυβέρνσηση να ανακαλέσει την απόφασή της που θα ε΄χει αρνητικές συνέπειες στους έλληνες πολίτες στην αντικειμένική ενημέρωση και τελικά στην ίδια την Δημοκρατία

O δήμαρχος Μαλεβιζίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Με θλίψη, έκπληξη, αλλά και προβληματισμό, πληροφορήθηκα την απόφαση για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.

Θλίψη γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, ενώ παράλληλα χάνεται η συνέχεια μιας πλούσιας ιστορίας, που περιλαμβάνει αστείρευτα αποθέματα πολιτισμού.

Έκπληξη, γιατί τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μια εξέλιξη που σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας στιγμή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλεί να λύσει.

Προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γιατί εάν τόσο εύκολα θυσιάζεις την ιστορία σου, τότε πολύ ευκολότερα θυσιάζεις το μέλλον σου.

Σίγουρα έπρεπε να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις εξορθολογισμού και απαγκίστρωσης της ΕΡΤ από τις κομματικές σκοπιμότητες και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τα αδύνατα σημεία όμως αυτά, δεν δικαιολογούν την απόφαση να σιγήσει εν μια νυκτί, η φωνή που ενώνει τους Έλληνες στα πέρατα της οικουμένης.

Ελπίζω κι εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική, να επανεξεταστεί η πολιτική αυτή και να δοθεί μια βιώσιμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση, που θα εξασφαλίζει την συνέχιση της πολύτιμης κληρονομιάς της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία συνεδρίαζε την ώρα της ανακοίνωσης των αποφάσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατήγγειλε την μονομερή απόφαση του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα .

Επιπροσθέτως, κάλεσε τον κύριο Παπαδημούλη να αποσύρει την επιχειρηματολογία με την οποία υποστήριξε ότι η ΕΡΤ είναι ένα κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας και έχει τα χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης στην Ευρώπη, καθώς η επιχειρηματολογία αυτή έμμεσα ταυτίζεται με αυτούς που επιθυμούν το κλείσιμο της.

Τέλος ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε, πως οι όποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ σε λειτουργία.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η αντικοινωνική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει όρια. Με βία και περιορισμό της δημοκρατίας προσπαθούν να την επιβάλλουν. Δεν μπορούν διαφορετικά. Κάποτε ήταν τα βασιλικά διατάγματα τώρα είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Προσπάθησαν να κάνουν την ΕΡΤ ΥΕΝΕΔ κι όταν δεν τα κατάφεραν κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Όπου υπάρχει δημοκρατική αντίσταση τότε αποφασίζουν και διατάζουν (φασίζουν και αποκαλύπτονται). Έχει δίκιο η ΔΗΜΑΡ όταν λέει ότι σε όλες τις χώρες υπάρχει Δημόσια τηλεόραση. Ποιες είναι οι δικές της ευθύνες όμως; Του ΠΑΣΟΚ;

Οι δικές μας, της Αριστεράς και των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού και κάθε δημοκράτη είναι να μην περάσουν όλα αυτά. Δεν θα περάσουν. Πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Δε θα το επιτρέψουμε!

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πραξικόπημα, πράξη κοροϊδίας του Ελληνικού λαού και πράξη ντροπής.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί
1. Πραξικοπηματική πράξη καθώς είναι:
• Δράση αιφνιδιαστική.
• Δράση μονομερής, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η Νέα Δημοκρατία.
• Δράση εναντίον του δικαιώματος του λαού για ενημέρωση και πολιτισμό που απλώνεται από την Γαύδο έως τον Έβρο, που αφορά απανταχού τους Έλληνες, που αφορά όλο τον κόσμο.
• Δράση που στόχο έχει την τεράστια περιουσία της ΕΡΤ, όπως το αρχείο της.
• Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με προεδρικά διατάγματα, με το ένα άρθρο και με το κατεπείγον.

2. Πράξη κοροϊδίας του Ελληνικού λαού.
• Θα γλυτώσουμε δήθεν τα ανταποδοτικά, ενώ ξέρουν ότι με τις εκκαθαρίσεις μπορεί να πληρώσουμε περισσότερα.
• Κόπτονται για τον τουρισμό και όμως δρουν σε τουριστική περίοδο.
• Μιλάνε για ιερές αγελάδες, όταν η ΕΡΤ από το 2002 έως το 2009 εμφάνιζε έλλειμμα και το 2010 - 2012 εμφάνισε πλεόνασμα.
• Το 2007 είχε 3.719 μόνιμους και 1.100 συμβασιούχους, ενώ το 2013 έχει 2.656 μόνιμους και 246 συμβασιούχους.
• Ένας εργαζόμενος με 22 χρόνια και πτυχίο, με 15 ώρες εργασίας πληρώνεται με 1.300 ευρώ το μήνα και εκείνοι επέλεξαν να μας παρουσιάσουν 26 παρουσιαστές και συμβούλους που αμείβονται με αμύθητα ποσά.
• Ακόμα κομμώσεις γίνονταν με εξωτερικές συνεργασίες.

3. Πράξη ντροπής και πρέπει να απαντήσουν.
• Ποιοι φρέναραν την υψηλή ευκρίνεια ;
• Ποιοι φρέναραν την ψηφιακή αποκατάσταση ;
• Ποιοι φρέναραν τα διαφημιστικά προγράμματα ;

Ο κόσμος χθες απλωνόταν από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής έως το Μέγαρο της ΕΡΤ, το ΕΡΤ.gr είναι τρίτο σε επισκεψιμότητα στον κόσμο, το επιτέλους ξύπνημα του πνευματικού κόσμου μιας και η ΕΡΤ βοηθά και εκπαίδευση και κινηματογράφο, οι συγκεντρώσεις κόσμου σε 19 σταθμούς στην περιφέρεια, καθώς η ΕΡΤ είναι η μόνη που καλύπτει το 99% της Ελλάδας, ο για πρώτη φορά ξεσηκωμός των Ελλήνων του εξωτερικού δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Καλώ τους Ηρακλειώτες, μαζικά να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην ενημέρωση , στο διάλογο, στην προστασία εθίμων και ηθών και να μην πέσουν στο λούκι του κοινωνικού αυτοματισμού.

Ανακοίνωση της ΝΕ Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ

Η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από σήμερα τα Μεσάνυχτα τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό κατήφορό της.

Υποταγμένη πλήρως στις ωμές επιταγές των επικυρίαρχων της Τρόικα που απαιτούν εδώ και τώρα απολύσεις, κάτω από τον λαϊκίστικο μανδύα της «εξυγίανσης» και με χυδαία δυσφήμηση των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας ενημέρωσης, η Κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τον πανικό της, την προχειρότητα των επιλογών της, αλλά και ύποπτα σχέδια μελλοντικής ανακατανομής του τρόπου χρήσης ενός ακόμα κοινωνικού αγαθού.

Είναι άλλο πράγμα μία δημοκρατικά ελεγχόμενη, πλουραλιστική αξιόμαχη και ποιοτική δημόσια ραδιοτηλεόραση για την οποία, πράγματι, έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε αρχίσει δημόσιος διάλογος ουσίας, και άλλο πράγμα η πραξικοπηματική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και η «εν μιά νυκτί» απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικα δεν πρέπει να περάσουν!

Όλοι και όλες να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλειου

Με την λογική <<Προκρούστη>> συνεχίζεται η παραγωγή << πολιτικής >> της Ελληνικής κυβέρνησης για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Τα λουκέτα σε δεκάδες συχνότητες σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς κανένα προφανή λόγο, παρά μόνον αυτού, του να ικανοποιηθούν τα αδηφάγα ένστικτα τόσο των χειριστών των αποτυχημένων πακέτων διάσωσης ( με ομολογία και του ΔΝΤ) αλλά και όσων περιμένουν να σκυλεύσουν το σώμα της ΕΡΤ , οδηγούν σε σκέψεις για ξεπούλημα του Φορέα, και φραγή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελεύθερης πλουραλιστικής ενημέρωσης του πολίτη.

Αυτό που προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες ως << εξορθολογισμός>> δεν είναι παρά ένα ακόμα πρόσχημα να ικανοποιήσουν τους <<αφεντάδες>> τους …

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακή Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρεια μας η Ε.Ρ.Α Ηρακλείου, παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσης της ΕΡΤ Α.Ε. αντίθετα αυτού που ζητούμε είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της κυρίως για εμάς εδώ στην περιφέρεια.

Η ΕΡΤ είμαστε εμείς ! Αυτό το σύνθημα του Δημοσίου φορέα Ραδιοτηλεόρασης Ενημέρωσης και Πολιτισμού, το ασπαζόμαστε πλήρως και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια που εξυφαίνεται, θα στρέφεται εναντίον μας.

Καλά θα κάνουν κάθε λογής <<παπαγαλάκια>>, από όπου και αν προέρχονται, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην προσπαθούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη κατά τη προσφιλή τους συνήθεια, με στόχο τη συρρίκνωση ή ακόμα και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το μέλλον τους και δεν τα διαπραγματεύονται και δεν τα παραχωρούν σε κανένα.

Τους προειδοποιούμε, ότι έχουμε και μνήμη και γνώση και θέληση.

ΑΔΕΔΥ - Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων

Σε κοινή τους ανακοίνωση το εργατικό κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Ν. Χανίων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο "κλείσιμο" της ΕΡΤ και προσκαλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν την αιφνίδια απόφαση της Συγκυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που βάζει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής – δημοκρατικής αρχής. Βάζει «λουκέτο» στην αντικειμενική ενημέρωση, στον πολιτισμό, στη φωνή της Ελλάδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας τελικά, ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με τη λογική του «εξορθολογισμού», η πολιτική της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, που οδηγεί σε αδιέξοδο τους 2.600 συναδέλφους μας εργαζόμενους και απροκάλυπτα αποδεικνύει ότι για την Συγκυβέρνηση οι εργαζόμενοι αποτελούν την ελάχιστη θυσία στο βωμό υλοποίησης των κελευσμάτων της Τρόικα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρειά μας η Ε.Ρ.Α Χανίων, ιστορικά παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και της Τρόικας, με τη συμμετοχή τους στο:

Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 12/6/2013 στις 18:00,

αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Ανακοίνωση και από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη φίμωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που με προκλητικό τρόπο βάζει λουκέτο στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Μιας πράξης που συνεχίζει το «έργο» της τρικομματικής κυβέρνησης με προφανή στόχο την άμεση διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και την άμεση ή έμμεση απόλυση 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μιας πράξης που ανοίγει διάπλατα το δρόμο σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων, αδιακρίτως, προκειμένου να ικανοποιηθούν πλήρως οι συμφωνίες τους με την τρόικα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους φορείς και κάθε δημότη να αποτρέψουμε τα σχέδια της επαίσχυντης κυβέρνησης και της τρόικας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών απαιτούν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους. Σε αυτή την κατεύθυνση, υποκριτικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανιστήκαν σήμερα, - με τους προσκείμενούς τους υπουργούς, να μην υπογράφουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - παρόλο που έχουν πλήρως συμφωνήσει για περίπου 16.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φέτος και το 2014, αλλά και με την απόφαση για κατάργηση οργανισμών και φορέων του δημοσίου, η εφαρμογή της οποίας ξεκινά από τη δημόσια τηλεόραση.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.

Θα στηρίξει αποφασιστικά κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με μαζική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα τον αγώνα της ΕΡΤ.

Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι" των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.

- όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ

- όλοι στη συγκέντρωση σήμερα (ΤΩΡΑ!) Τρίτη 11 Ιούνη στο κτίριο στο Παγκρήτιο στάδιο (παραλιακή λεωφόρος)

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε, το διάγγελμα κατάργησης της ΕΡΤ, μέσα από ένα παραλήρημα καταγγελίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με την διαφθορά ενός κρατικού φορέα και τις πάμπολλες ατασθαλίες που έγιναν στην ΕΡΤ.

Αν πραγματικά έχουν γίνει όλα αυτά, θα έπρεπε ήδη να έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις για παράνομο πλουτισμό, ατασθαλίες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κλοπή δημόσιας περιουσίας από τους αρμόδιους Διοικητές, Υπουργούς κλπ που κατείχαν υπεύθυνες θέσεις για όλα αυτά τα χρόνια.

Η υποκριτική και άνευ ουσίας διαπόμπευση απλών εργαζομένων που κατηγορούνται ως κλέφτες, και άεργοι, και η φασιστική απόλυσή τους μας δείχνει το τι θέλει και τι έχει στο νου της να πράξει η κυβέρνηση.

Χωρίς να κρίνουμε το έργο της ΕΡΤ, το οποίο ο καθένας γνωρίζει ως πολίτης και τηλεθεατής ή ακροατής, τιθέμεθα αλληλέγγυοι στους εργαζομένους οι οποίοι με ανώνυμο και φασιστικό τρόπο κατηγορούνται για όλα και απολύονται, χωρίς όρους και κριτήρια.

Ως σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης, συνυπογράφουμε το ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σας καλούμε όλους, μαζικά να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 12/6/2013

- στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 το απόγευμα
- στα Χανιά στην πλατεία Αγοράς στις 6:00 το απόγευμα

Να είμαστε εκεί!
Οφείλουμε να είμαστε εκεί!

Ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Η αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης, να διακόψει οριστικά απόψε τα μεσάνυχτα τη λειτουργία της ΕΡΤ, μας ξάφνιασε όλους, αλλά ακόμα περισσότερο μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά η αιτιολογία της απόφασης, ότι κλείνει το κανάλι για να ικανοποιηθεί η δέσμευση απέναντι στην Τρόικα της απόλυσης υπαλλήλων, απόφαση η οποία κρίνεται μη Συνταγματική και στην οποία είναι αντίθετοι οι άλλοι δύο Κυβερνητικοί εταίροι που στηρίζουν την βιωσιμότητα της Κυβέρνησης.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εκφράζει την έντονη διαφωνία της και αποδοκιμάζει την απόφαση αλλά και το τρόπο που επιβλήθηκε, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία .Ζητάμε άμεση ακύρωση της Κυβερνητικής Ενέργειας, καταδικάζουμε την πράξη ως βίαιη αμελέτητη, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, Η ΕΡΤ είναι τηλεόραση κρατική και είναι σαφές ότι η απόφαση κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση και εδώ είναι στοιχείο ότι υπάρχει μία απόφαση για κλείσιμο, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να προϋπάρχει μια ενημέρωση και για τους πολίτες αλλά και για τους εργαζόμενους.

Έστω και την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την απόφαση της, διαμορφώνοντας – μέσα από διάλογο και κοινωνική συναίνεση - τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευθύνη προς όφελος της δημόσιας ενημέρωσης, με ενδυνάμωση του ρόλου της, κυρίως για εμάς που ζούμε στην Περιφέρεια. Η ανακοίνωση μας αυτή στέλνει διπλό μήνυμα, πρώτα θερμή συμπαράσταση σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ , συμμετέχουμε στον αγώνα τους, θέλουμε να ακούμε και να βλέπουμε στην Χώρα μας δημόσια τηλεόραση , αιτώντας να παραμείνει ανοιχτή, διότι κόβοντας την φωνή δημόσιας τηλεόρασης κόβεται η φωνή της Δημοκρατίας το δε δεύτερο μήνυμα απευθύνεται στην Κυβέρνηση, καλώντας της να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για το καλό της κοινωνίας .

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου στους εργαζομένους της ΕΡΤ


Χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, η τρικομματική κυβέρνηση, πιστή στις επιταγές της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, προχώρησε πραξικοπηματικά στο κλεισιμο της ΕΡΤ. Προχωρώντας σε ένα ακόμη βήμα εκφασισμού της δημόσιας ζωής αποφάσισε μέσα σε λίγες ώρες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς επικύρωση από την Ελληνική Βουλή, να προχωρήσει στην παύση της λειτουργίας της. Επιστρατεύοντας επικοινωνιακά ψεύδη, πετάει στο δρόμο 2.865 εργαζόμενους και στερεί από το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης τους Έλληνες πολίτες.

Η φίμωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, πέρα από το χτύπημα στο δικαίωμα της πληροφόρησης του Ελληνικού Λαού και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων, δίνει το φιλέτο της ενημέρωσης-διαφήμισης και των δημόσιων συχνοτήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ελέγχουν όσο γίνεται περισσότερο την διάχυση της πληροφορίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους και μόνο αντικειμενική ενημέρωση δε μπορούν να παρέχουν.

Θέτουμε τα ερωτήματα: Αποτελεί ή όχι δημόσιο πλούτο η περιουσία της ΕΡΤ που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός; Τι σκοπεύουν να κάνουν με αυτήν την περιουσία; Γιατί είχαν προχωρήσει σε επενδύσεις αφού είχαν σκοπό να την κλείσουν; Αυτές η επενδύσεις και όλη η περιουσία της ΕΡΤ σε ποιους θα δοθεί χαριστικά για μια μπουκιά ψωμί; Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή και δημόσια, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών και ανεξάρτητη από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το γεγονός ότι επιδιώκει με παρόμοιο τρόπο και το κλείσιμο και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και ξεπουλώντας το Δημόσιο πλούτο και τα Δημόσια αγαθά.

Με τη χθεσινή πραξικοπηματική απόφαση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις στο δημόσιο που θα έχουν επιπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, έχοντας επίγνωση πως ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, στέκεται στο πλευρό τους και δηλώνει της αλληλεγγύη του και ότι μόνο η ανατροπή αυτής της πολιτικής και ο έλεγχος της παραγωγής από τη βάση των εργαζομένων θα μας εξασφαλίσει από τις απολύσεις και τις εφεδρείες που επιβάλλουν οι «από πάνω».

Καλούμε φορείς, σωματεία και όλο το λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, τον αγώνα για δουλειά και δημοκρατία.

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι κάθετα αντίθετος με την επιχειρούμενη φίμωση και το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, διότι θεωρούμε ότι επιτελεί ένα ουσιαστικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ενημέρωση και τη διάδοση της Ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στον απανταχού Ελληνισμό.

Δεν αμφισβητούμε ότι απαιτείται ένας εκ βάθρων εξορθολογισμός του τρόπου λειτουργίας της, δεδομένου ότι εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείτο ως όχημα για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων με το εκάστοτε πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα κόστιζε πολύ ακριβά στο μέσο Έλληνα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι προνομιακά διατηρούσε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και πολύ ‘ακριβά’ συμβόλαια, που δεν είχαν καμία σχέση με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία και στα άλλα ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά μέσα και όλα αυτά τα πλήρωνε υποχρεωτικά ο Ελληνικός λαός, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αυτά όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι, ώστε αυτοί που ευθύνονται, να επιχειρούν σήμερα τη διακοπή λειτουργίας της, αντίθετα θα έπρεπε να είναι αφορμή για βελτιώσεις και εξορθολογισμό.

Προτείνομε την άμεση, χωρίς διακοπή της λειτουργίας, μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την άμεση απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε η διακοπή λειτουργίας της.

Η ΟΕΒΕΝΗ για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η ανάπτυξη πράγματι έρχεται!!! Περαιτέρω ανάπτυξη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ!!!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου με έντονα αυταρχικό τρόπο στα λεγόμενα και κυρίως στο ύφος του, ανακοίνωσε το ετσιθελικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Νομιμοποιείται από μόνο του το 1 από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης να πάρει τέτοια απόφαση; Αληθεύει ότι τα άλλα 2 κόμματα διαφωνούν κάθετα; Αν ναι, τι προτίθενται να κάνουν για αυτό;

Το Ελληνικό κράτος με περισσή δουλοπρέπεια ικανοποίησε άλλη μια απαίτηση της Τρόικας. Πότε επιτέλους θα πει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»; Πότε θα σταματήσει ο εξευτελισμός; μήπως τελικά είναι καλύτερα φτωχοί αλλά υπερήφανοι αντί διασωσμένοι (;;;) και εξευτελισμένοι;

Δυστυχώς το κράτος λειτούργησε βεβιασμένα και πρόχειρα. Αντί να εξυγιάνει την ΕΡΤ την έκλεισε παρ ότι πρόκειται για βιώσιμη επιχείρηση της οποίας το ετήσιο μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδά της μόνο από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο πολίτης στα 290 εκατομμύρια. Δυστυχώς προτιμήθηκε η λύση των τυφλών μαζικών απολύσεων.

Η ΕΡΤ είναι δική μας κύριοι και την θέλουμε ανοικτή!!! Απαιτούμε την εν λειτουργία εξυγίανση της. Τον «θύλακα αδιαφάνειας» αν πράγματι υπάρχει, τον δημιουργήσατε εσείς. Πάρτε πίσω την απόφαση ήδη από σήμερα. Μην ξεχνάτε ότι οι νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου από σήμερα βλέπουν και ακούν μόνο (!!!) τούρκικους σταθμούς.
Μην ξεχνάτε ότι από σήμερα κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με τους Έλληνες της διασποράς. Πριν η ΕΡΤ γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι ανακαλέστε.

Όσοι πολιτικοί λένε ότι «θα επανεξετάσουν τη θέση και στάση τους» να αφήσουν τα μισόλογα και να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Το ίδιο απαιτούμε από όλους τους τοπικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες και κυρίως από τους τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι και θα κριθούν από την τοπική κοινωνία.
Μέχρι εδώ κύριοι!!! Επιλέγουμε να είμαστε φτωχοί αλλά υπερήφανοι!!!

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να μας το προσφέρετε, φύγετε.

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στις 7μμ στην Πλ. Ελευθερίας και καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η αντίσταση, η πάλη και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους πετάει εργαζόμενους στην ανεργία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Κανένας πλέον δεν είναι ασφαλής και κανένας δεν εξαιρείται από τα σχέδια κυβέρνησης – Τρόικας και Κεφαλαίου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που συνήλθε εκτάκτως σήμερα 12/6/2013 λόγω της ανακοινωθείσας από την Κυβέρνηση διακοπής λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει την αιφνίδια και πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που ανήκει σε όλο τον Ελληνικό λαό.

-Στηρίζει και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή της απόφασης, που συνιστά βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα και πλήγμα στην αντικειμενική ενημέρωση και τον πλουραλισμό.

-Καλεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσουν άμεσα την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην απώλεια Δημόσιας Περιουσίας επ΄ ωφελεία συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης


Η κυβέρνηση με την πρωτοφανή χθεσινή της απόφαση πετυχαίνει ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ στη διαχείριση της κρίσης που μας ταλανίζει, καθιστώντας την Ελλάδα τη μόνη Ευρωπαϊκή Χώρα χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές, αφήνει στο δρόμο σχεδόν 2600 εργαζόμενους και παράλληλα στερεί από τους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να έχουν το μόνο ραδιοτηλεοπτικό μέσο με προσανατολισμό στη γνώση και τον πολιτισμό απέναντι στα ριάλιτι της φθήνιας και την «ψυχαγωγική» χυδαιότητα.

Εκτός από την ηχηρό και άδικο κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για το μαζικό κλείσιμο φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, με μόνο κριτήριο την απόλυτη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο. Μια ακόμη θυσία κατ’ απαίτηση των δανειστών σε βάρος των πολιτών αλλά και των δημοκρατικών πλέον θεσμών της χώρας.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κυβερνητική πρακτική, το ΤΕΕ/ΤΑΚ δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση και την συμπαράσταση του στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, σήμερα στις 07:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ για το κλείσιμο της ΕΡΤ
– σε συνεδρίαση σήμερα των Περιφερειαρχών Ελλάδος και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. με σημερινή του απόφαση εκφράζει τη ριζική και έντ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ