Τα σημαντικά κενά στα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης στη Κρήτη αναφέρονται σε επιστολή του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, που απεστάλη στον Υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη επιστολή τα επίσημα κενά στα σχολεία της Α/θμιας στο νησί ανέρχονται σε 258.

Πάνω από 400 όμως είναι τα ανεπίσημα, ενώ ξεπερνούν τα 120 στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα την επιστολή του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος φέρνει το θέμα και το περιεχόμενο της επιστολής στη Βουλή,

«ενώ σε λίγες ημέρες πέφτει η αυλαία στα σχολεία μας, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς με τι κενά (επίσημα και ανεπίσημα) κλείνει και αυτή η σχολική χρονιά.

Τα επίσημα κενά, όπως αυτά καταγράφτηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κρήτης για το μήνα Ιούνιο είναι: Ηράκλειο 124, Λασίθι 28, Ρέθυμνο 54 και Χανιά 52.

Ενώ τα κενά στην ειδική αγωγή δεν μνημονεύονται πλέον σε επίσημα έγραφα, αλλά ξεπερνούν τα 150. Μόνο στο Ηράκλειο λείπουν 45 παράλληλες στηρίξεις, 18 Τμήματα Ένταξης είναι κλειστά, ενώ υπάρχει η ανάγκη για τη δημιουργία άλλων 20. Ένα σχολείο (Κωφών και Βαρήκοων Τυμπακίου) δεν λειτούργησε καθόλου και οι μαθητές του μεταφέρονται καθημερινά με ταξί στο αντίστοιχο σχολείο του Ηρακλείου.

Σίγουρα τα ανεπίσημα κενά είναι πολύ περισσότερα, καθώς φέτος είτε δεν άνοιξαν καθόλου, είτε άνοιξαν και στη συνέχεια έκλεισαν πάνω από 120 ολοήμερα τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Κρήτης. Πολυθέσια Δημοτικά Σχολεία δεν λειτούργησαν από την αρχή του σχολικού έτους ολοήμερο τμήμα, όπως και νηπιαγωγεία, ακόμα και σε κεφαλοχώρια ή έδρες Καλλικρατικών Δήμων. Έγιναν συμπτύξεις τμημάτων με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Σοκαρά, ενώ τα ολοήμερα τμήματα που λειτούργησαν ήταν φαντάσματα του παρελθόντος\”…

Επομένως τα ανεπίσημα κενά ξεπερνούν τα 400», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook