Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΡΤ (δείτε και εδώ)  καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ η διακοπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διακοπής του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ άρχισαν να ρίχνουν τους πομπούς του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ, όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του καναλιού που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ζωντανά στον αέρα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι δημοσογράφοι της ΕΡΤ ήδη έχουν ρίξει τους πομπούς στην Πάρνηθα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, ενώ το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης δεν μεταδίδεται και στην Ιθάκη αλλά και στην Κεφαλλονιά.

Δημοσιογράφος του καναλιού από την Πάτρα μετέδωσε την πληροφορία ότι στην Πάτρα σταμάτησε και η μετάδοση του ψηφιακού σήματος.

Λίγο μετά τις 11 οι παρουσιαστές της ζωντανής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης μετέδωσαν την πληροφορία ότι τα ΜΑΤ πήγαν στις εγκαταστάσεις στον Υμηττό.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλερόρασης την ίδια ώρα πυκνώνουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ γύρω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου από το απόγευμα όταν και ανακοινώθηκε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το λουκέτο συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή.

Στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε και συναυλία των μουσικών συνόλων με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που κατά δεκάδες συρρέουν στο ραδιομέγαρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 11: 30 έκοψαν και τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ μέσω ίντερνετ

με πληροφορίες από iefimerida.gr /protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook