Από χθες ξεκίνησαν σε όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τα νέα παιχνίδια της εταιρείας (monitor games) με τα οποία αναμένεται να ενισχυθεί ο τζίρος της στο β\’ τρίμηνο του έτους. Τα νέα παιχνίδια, που παίζονται σε τερματικά αυτοεξυπηρέτησης, ξεκίνησαν από τη Βόρειο Ελλάδα, ακολούθησε η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και η Ηπειρος και από χθες προστέθηκαν και τα πρακτορεία της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΑΠ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα νέα παιχνίδια δεν «κανιβαλίζουν» τα υπάρχοντα, (ούτε το ΚΙΝΟ όπως αναμενόταν), και γι\’ αυτό και αναμένεται να ενισχύσουν το τζίρο του ΟΠΑΠ στο β\’ τρίμηνο. Αναλυτές εκτιμούν πως τα τέσσερα αρχικά παιχνίδια (υπάρχει πρόβλεψη και για την εισαγωγή σταδιακά ακόμη περισσότερων) θα αυξήσουν βαθμιαία την προσέλευση και την παραμονή των παικτών στα πρακτορεία και θα φέρουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό.

Τα νέα παιχνίδια είναι παιχνίδια στοιχήματος (ζωντανές και ψηφιακές κυνοδρομίες) και περιορισμένου κέρδους (χτυπήματα πέναλτι, σκοποβολή μπαλονιών) και η απόδοσή τους είναι κοντά στο 68%-72% λίγο πάνω από το ΚΙΝΟ που έχει απόδοση 65%. Τα παιχνίδια αυτά, τα αναπτύσσει η Intralot στο πλαίσιο της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, έναντι πρόσθετης ετήσιας αμοιβής, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 8% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εν τω μεταξύ, είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των δύο εταιρειών Intralot και Gtech που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Οπως εκτιμά η Alpha Finance, η αξία της νέας σύμβασης που θα υπογραφεί από τον τεχνολογικό πάροχο ανέρχεται σε 250-300 εκατ. ευρώ και στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι η διαγωνιστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου ή Ιουλίου.

Χθες έλαβε χώρα η παρουσίαση της Intralot και για σήμερα είναι προγραμματισμένη αυτή της Gtech, θυγατρικής του ομίλου Lottomatica.

Οι παρουσιάσεις αυτές αποτελούν μέρος του διαγωνισμού καθώς αναλύονται διεξοδικά οι προτάσεις των δύο ανταγωνιστών. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα δημοσιοποιηθεί η τεχνική και οικονομική προκήρυξη και θα ακολουθήσουν οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές. Για την οικονομική προσφορά, ενδέχεται να δοθεί δυνατότητα βελτιωμένου τιμήματος.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook