Αφήνοντας τις δικαστικές αίθουσες, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, θα έρθουν \”αντιμέτωποι\” δικηγόροι και δικαστές το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

Ο λόγος για τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που δίνουν δικηγόροι και δικαστές κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση \”ζούμε σε μια εποχή όπου η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν είναι μόνο ένδειξη υψηλού πολιτισμού, αλλά πλέον επιτακτική ανάγκη. Κινούμενος σε αυτό το πνεύμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεργασία με τους δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Χανίων, διοργανώνει κάθε χρόνο έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πέρσι διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθος κόσμου στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Δικαστών-Δικηγόρων. Την ομάδα των δικαστών ενίσχυσαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς και Δημήτρης Πίττας. Τα έσοδα από τις προσκλήσεις διατέθηκαν στο σύλλογο εθελοντικής προσφοράς «Ορίζοντας» με σκοπό τη στήριξη παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Φέτος, ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.00 στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων με τη συμμετοχή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ανδρέα Νινιάδη και τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων (ΕΠΑΧ). Η ΕΠΑΧ είναι Ν.Π.Δ.Δ., ωστόσο δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση, εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εκπροσωπείται από επταμελές Δ.Σ., του οποίου προεδρεύει δικαστικός λειτουργός.

Κύριος σκοπός της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων είναι η παροχή υλικής και κοινωνικής στήριξης στους ανηλίκους στους οποίους έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα ή έχουν απολυθεί από ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων και η ενεργός συμβολή της στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων, που ενδέχεται λόγω του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών να οδηγηθούν σε παραπτωματική συμπεριφορά.

Στηριζόμενοι στην ευαισθησία και στην αλληλεγγύη που επανειλημμένως έχει επιδείξει ο Χανιώτικος λαός, ελπίζουμε ότι θα αγκαλιάσει και αυτήν την προσπάθεια, αυτό το θεσμό που έχουμε καθιερώσει έχοντας ως στόχο να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο εκτός από το ωραιότερο ομαδικό παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει ένα κίνητρο για προσφορά σε όσους χρειάζονται τη συμπαράστασή μας αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook