Υλικά
• 1 κιλό κουνέλι κομμένο σε μικρές μερίδες
• 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
• 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• ξύσμα & χυμό απο 1 λεμόνι
• 1 κ.γ μέλι
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπώλ το κουνέλι. Σε γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με ελάχιστο αλάτι & προσθέτετε λίγο φρέσκο θυμάρι & φρέσκο δενδρολίβανο. Βάζετε επίσης 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύετε καλά και με αυτό το μίγμα περιχύνετε το κουνέλι.

Αφήνετε κατά μέρος να μαριναριστεί μέχρι να ανάψετε τη φωτιά.
Κατόπιν αφαιρέστε το κρέας απο τη μαρινάδα και αλατοπιπερώστε το. Ψήνετε στα κάρβουνα περίπου για 20 λεπτά, γυρνώντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα και βρέχοντας το με τη μαρινάδα του.

Συνδυάζεται άψογα με οφτές πατάτες και λαχανικά σχάρας.

• Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να φτιάξετε ενα αυτοσχέδιο ‘’πινέλο’’ απο κλωναράκια δενδρολίβανου & θυμαριού. Αφού τα δέσετε με ενα σπάγκο θα το βουτάτε κάθε φορά στη μαρινάδα και με αυτό θα βρέχετε τα κομμάτια του κρέατος.