Σε κοινή τους ανακοίνωση το εργατικό κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Ν. Χανίων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο "κλείσιμο" της ΕΡΤ και προσκαλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν την αιφνίδια απόφαση της Συγκυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που βάζει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής – δημοκρατικής αρχής. Βάζει «λουκέτο» στην αντικειμενική ενημέρωση, στον πολιτισμό, στη φωνή της Ελλάδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας τελικά, ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με τη λογική του «εξορθολογισμού», η πολιτική της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, που οδηγεί σε αδιέξοδο τους 2.600 συναδέλφους μας εργαζόμενους και απροκάλυπτα αποδεικνύει ότι για την Συγκυβέρνηση οι εργαζόμενοι αποτελούν την ελάχιστη θυσία στο βωμό υλοποίησης των κελευσμάτων της Τρόικα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρειά μας η Ε.Ρ.Α Χανίων, ιστορικά παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και της Τρόικας, με τη συμμετοχή τους στο:

Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 12/6/2013 στις 18:00,

αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Ανακοίνωση και από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη φίμωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που με προκλητικό τρόπο βάζει λουκέτο στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Μιας πράξης που συνεχίζει το «έργο» της τρικομματικής κυβέρνησης με προφανή στόχο την άμεση διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και την άμεση ή έμμεση απόλυση 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μιας πράξης που ανοίγει διάπλατα το δρόμο σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων, αδιακρίτως, προκειμένου να ικανοποιηθούν πλήρως οι συμφωνίες τους με την τρόικα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους φορείς και κάθε δημότη να αποτρέψουμε τα σχέδια της επαίσχυντης κυβέρνησης και της τρόικας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.


(φωτο από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Χανίων)