Με αφορμή την αιφνιδιαστική αλλά και \”παράνομη\” όπως τη χαρακτηρίζει η Ένωση Βενζινοπωλών Χανίων, απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τέρμα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η Ένωση σε ανακοίνωσή της, εκφράζει δημόσια την αντίθεσή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την συμπαράστασή της στους εργαζομένους της, \”που πλέον προστίθενται στην μακροσκελέστατη λίστα των ανέργων\”.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ένωση:

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είχαν καταφέρει να καταστήσουν την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία την πλέον αμερόληπτη, ανεξάρτητη και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Στα πλαίσια δε αυτά πολλές φορές εκπρόσωποι του κλάδου μας φιλοξενήθηκαν στις συχνότητες της ΕΡΤ και μας δόθηκε βήμα για να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας σχετικά με την αγορά καυσίμων, έστω κι αν έτσι θίγαμε δημοσίως μεγαλοσυμφέροντα.

Επιπλέον, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση ποιότητας ανάμεσα στα ευτελούς επιπέδου αντίστοιχα προγράμματα, που ως επί το πλείστον προβάλλονται από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Θεωρούμε δε τουλάχιστον προσχηματική την κυβερνητική αιτιολογία ότι έπρεπε να «τελειώσει το πάρτι» και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που λάμβανε χώρα στην ΕΡΤ. Για την όποια κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ, υπαίτιοι δεν ήταν οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, αλλά η πολιτική ηγεσία και οι διορισμένες διοικήσεις, που εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποίησαν ως λάφυρο την ΕΡΤ για την επίτευξη άλλων σκοπών.

Εξάλλου, εάν κι εφόσον είχαν διαπιστωθεί προβλήματα αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της ΕΡΤ, χρέος της κυβέρνησης ήταν να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τα προβλήματα αυτά και όχι να διατάξει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το αναφερόμενο δε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ θα συσταθεί νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ με μικρότερο λειτουργικό κόστος, είναι προσχηματικό, αφού ακόμα κι αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, αφενός δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των εργαζομένων της ΕΡΤ που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανεργίας κι αφετέρου ουδόλως διασφαλίζεται ότι ο νέος φορέας θα λειτουργεί αντικειμενικά, αμερόληπτα και ποιοτικά.

Η ΕΡΤ αποτελεί δημόσια και όχι κρατική ραδιοτηλεόραση, ανήκει στο λαό και την ίδρυση και λειτουργία της υπαγόρευσαν οι ανάγκες παροχής προς τον ελληνικό λαό αντικειμενικής ενημέρωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Συνεπώς, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει την κατάργηση της ΕΡΤ, αλλά οφείλει να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook