Ποια είναι η ΕΡΤ; Ελληνική Ράδιο – Τηλεόραση.

Είναι το κρατικό μέσο ώστε να δημοσιοποιούνται οι κρατικές αποφάσεις.

Είναι το μέσο που πραγματοποιείτε η εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Χώρας.

Διότι, η κρατική ραδιοτηλεόραση της κάθε χώρας αυτό το σκοπό έχει, κυρίως. Φυσικά αυτό το ρόλο εδώ και χρόνια το έχουν πάρει τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Όχι από επιλογή. Αλλά από ανάγκη.

Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα κανένα Ραδιοτηλεοπτικό μέσο δεν διαθέτει μόνιμη άδεια λειτουργίας. Οι άδειες που δίνονται είναι μικρής χρονικής διάρκειας, 2-3 ετών. Για ευνόητους λόγους…

Τώρα λοιπόν, τον ρόλο της κρατικής, έντιμης και αντικειμενικής ενημέρωσης δίνεται επίσημα στα ιδιωτικά μέσα!

Μια μερίδα του κόσμου, ενδεχομένως να είναι και η πλειοψηφία, σήμερα χαίρεται!

Νιώθει ανακούφιση μιας και ο κακός της δημοσιογραφίας αλλά και του δημοσίου ‘πέθανε’.

Πίσω από τον ‘κακό’, όμως, βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες. Που εργάζονται –μέχρι εχθές- σε αυτό το κομμάτι του δημοσίου.

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα…

Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν είναι μόνο τα στελέχη και οι παρουσιαστές της. Είναι ο θυρωρός, η καθαρίστρια, ο κηπουρός, οι κάμεραμαν, οι αισθητικοί προσώπου, οι αισθητικοί άκρων και τόσοι ακόμα, όπου ο μισθός τους δεν έφευγε από τα λογικά όρια και η εργασία τους ήταν καθημερινή και 8ωρη. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς μηνιαίο εισόδημα. Παρόλα αυτά τα μηνιαία τους έξοδα τρέχουν κανονικά, ενδεχομένως να μπουν στις λίστες του ΟΑΕΔ και αν είναι τυχεροί ίσως να βρουν δουλειά σε 1-2 χρόνια.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα βρίσκετε σε τροχιά ανάπτυξης, οι λίστες του ΟΑΕΔ θα αρχίσουν να μειώνονται και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση!

Σε κάθε πολιτική αλλαγή, όταν το καθεστώς από Δημοκρατικό αλλάζει σε κάτι άλλο… τότε το πρώτο μέσο που θα χτυπηθεί, η πρώτη αλλαγή που θα υποστούν οι πολίτες αυτής της χώρας είναι το λουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης!!! Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν, της Ελλάδας αλλά και της κάθε χώρας που έχει υποστεί αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Δείτε μόνοι σας ποιο είναι το πρώτο ‘χτύπημα’.

Στις μέρες μας, η ενημέρωση έχει γίνει ο ποιο εύκολος τρόπος εδώ και αιώνες. Δείτε τηλεόραση, ακούστε ραδιόφωνο, αναζητήστε στοιχεία από το internet, διαβάστε τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε την γλώσσα, το internet σας παρέχει την δυνατότητα άμεσης μετάφρασης.! Η ενημέρωση και το μέλλον της Χώρας μας δεν είναι σχολικό μάθημα που πρέπει να το μάθουμε παπαγαλία και να το λέμε ξανά και ξανά και ξανά.

Πρόκειται για το μέλλον σας, το δικό μας και των παιδιών μας. Συλλέξτε πληροφορίες, ακούστε όλες τις πλευρές τι έχουν να πουν και αποφασίστε εσείς ποια είναι η είδηση! Η είδηση τώρα δεν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά αυτό που κρύβεται από πίσω…

Δέσποινα Βογιατζάκη
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook