Ψήφισμα εξέδωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων:

\”Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων με ομόφωνη απόφασή του τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΑ Χανίων και στηρίζει τον αγώνα τους για να μην κλείσει ο ιστορικός τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός .

Ένας σταθμός που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του (το 1947) μέχρι σήμερα ,με τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του, προσέφερε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση πάνω σε όλα τα τοπικά θέματα και βοήθησε αποφασιστικά στην προβολή της εργασίας όλων των Πνευματικών ανθρώπων του τόπου.

Η συμβολή του δε στην καταγραφή, διαφύλαξη και παραπέρα προβολή της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης ,της ιστορίας και της λαογραφίας ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική.

Οι Πνευματικοί Δημιουργοί των Χανίων ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση επαναλειτουργία της κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και ιδιαίτερα της ΕΡΑ Χανίων, που είναι από τα ελάχιστα μετερίζια απέναντι στη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης , η οποία απειλεί να αφανίσει τη Χώρα μας ως Έθνος.\”

Απόφαση Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ 12/6/2013 για την ΕΡΤ

Η κυβέρνηση με την πρωτοφανή χθεσινή της απόφαση πετυχαίνει ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ στη διαχείριση της κρίσης που μας ταλανίζει, καθιστώντας την Ελλάδα τη μόνη Ευρωπαϊκή Χώρα χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές, αφήνει στο δρόμο σχεδόν 2600 εργαζόμενους και παράλληλα στερεί από τους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να έχουν το μόνο ραδιοτηλεοπτικό μέσο με προσανατολισμό στη γνώση και τον πολιτισμό απέναντι στα ριάλιτι της φθήνιας και την «ψυχαγωγική» χυδαιότητα.

Εκτός από την ηχηρό και άδικο κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για το μαζικό κλείσιμο φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, με μόνο κριτήριο την απόλυτη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο.

Μια ακόμη θυσία κατ’ απαίτηση των δανειστών σε βάρος των πολιτών αλλά και των δημοκρατικών πλέον θεσμών της χώρας.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κυβερνητική πρακτική, το ΤΕΕ/ΤΑΚ δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση και την συμπαράσταση του στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η εναλλακτική κίνηση πολιτών Ρεθύμνου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ η Συντονιστική Γραμματεία της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ανένδοτος Αγώνας για Δημοκρατία και Ενημέρωση.

Αυτό χρειάζεται να παλέψει τώρα ενωμένος ο ελληνικός λαός».

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζομένους, τα φτωχά λαικά στρώματα να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούν συνέχεια του δόγματος νόμος και τάξη. Είναι βασική επιδίωξη του κεφαλαίου το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και παροχών προκειμένου να περάσουν εξ ολοκλήρου στα χέρια ιδιωτών.

Η επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη και θα εκφραστεί σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς το επόμενο διάστημα γι αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία.

Καλούμε όλους τους κλάδους και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Καλούμε το ελληνικό κράτος να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Βεβαίως και συμφωνούμε με την άμεση και σε βάθος εξυγίανση της ΕΡΤ, αλλά ενώ αυτή βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook