Τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης μετά την απόφαση Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από κοινού από τον πρωθυπουργό να άρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στις έξι το απόγευμα Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν και πάλι από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους. Ηδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει εκτάκτως τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί συλλογικά η στάση που θα ακολουθήσει η Ιπποκράτους.

Και στα δύο στρατόπεδα υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι οριακή πλέον για την κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στέλνουν τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό «λέγοντας ο Σαμαράς είναι αυτός που ρίχνει την κυβέρνηση».

Στην Αγίου Κωνσταντίνου τονίζουν πως ναι μεν ο πρωθυπουργός τους είχε πει για τις προθέσεις του για την ΕΡΤ, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης ήταν απόλυτα αρνητικός με το ενδεχόμενο του λουκέτου στη δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία για να συζητηθεί νωρίτερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Ετσι η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν άμεσα πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία με αφορμή το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα ο Ευάγγελος Βενιζέλος οργισμένος με τη μονομερή απόφαση του Πρωθυπουργού είπε ότι κάνει επίδειξη πυγμής, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

«Αυτά που κάνεις είναι γελοιότητες, οδηγούν σε αδιέξοδο και φανερώνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα εδώ κι ένα χρόνο για το πρόβλημα της ΕΡΤ» φέρεται ότι είπε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Σαμαρά.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί επικοινωνία των Χρήστου Πρωτόπαππα, Φώφης Γεννηματά με τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης ανέβασε στο προφίλ του στο facebook: «Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι απαράδεκτες. Συνιστούν μονοκομματική επιλογή της ΝΔ που υπονομεύει την κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είχε αποφασίσει να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση ακριβώς πριν ένα χρόνο -ΚΑΙ ΟΡΘΑ- για να αποτραπεί η χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη. Ηταν μια επιλογή ευθύνης. Δυστυχώς η ΝΔ αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για τον τραυματισμό για μια ακόμη φορά της κοινής προσπάθειας (θυμίζω την περιπέτεια του αντιρατσιστικού νόμου).

Η ΕΡΤ χρειάζεται προφανώς εξυγίανση και αναδιοργάνωση. Το πελατειακό σύστημα, οι τυφλές συνδικαλιστικές πρακτικές,οι σπατάλες είχαν απαξιώσει τη δημόσια τηλεόραση. Ομως οι αναγκαίες αλλαγές δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν με την ΕΡΤ κλειστή. Χωρις το Τρίτο πρόγραμμα, χωρίς το ΚΟSMOS, χωρίς τις θαυμάσιες εκπομπές σκέψης, χωρίς τις πολιτιστικές παραγωγές….

Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν άμεσα πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ. Στη Βουλή θα ακυρωθεί αυτή η απαράδεκτη ενέργεια»!

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook