Δήμαρχος Φαιστού για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αναφορικά με την αιφνίδια απόφαση για το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αντίθεση μου για το γεγονός αυτό. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς εργασία εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Παράλληλα με την κίνηση αυτή πλήττεται η δημόσια λειτουργία και η ελεύθερη έκφραση που προσφέρει τόσα χρόνια ο Δημόσιος φορέας ενημέρωσης, με αντικειμενικότητα και συνέπεια στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός και μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ μέσω των συχνοτήτων της σε Ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι με την απόφαση αυτή κινδυνεύει να χαθεί ένας πολύτιμος πολιτιστικός θησαυρός, από σπάνιο οπτικό ακουστικό υλικό που πρόσφατα ψηφιοποιήθηκε και τέθηκε προς διάθεση του Ελληνικού λαού.

Για τους παραπάνω λόγου καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το διαφαινόμενο κλείσιμο – αφανισμό της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και να επανεξετάσει άμεσα την στάση της αυτή.

Η ελευθερία του λόγου και της δημοκρατικής έκφρασης είναι ιδέες ταυτισμένες με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και ο σημαντικός ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι ταυτισμένος με αυτές.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θέμα της ΕΡΤ

Έπειτα από συνεργασία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τζαγκαράκη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, αποκλειστικά για το θέμα της Ε.Ρ.Τ.

Μετά από συζήτηση, ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:

Με θλίψη, έκπληξη, αλλά και προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.

Θλίψη γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, ενώ παράλληλα χάνεται η συνέχεια μιας πλούσιας ιστορίας, που περιλαμβάνει αστείρευτα αποθέματα πολιτισμού.

Έκπληξη, γιατί τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μια εξέλιξη που σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας στιγμή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλεί να λύσει.

Προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γιατί εάν τόσο εύκολα θυσιάζεις την ιστορία σου, τότε πολύ ευκολότερα θυσιάζεις το μέλλον σου.

Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες εξορθολογισμού και απαγκίστρωσης της ΕΡΤ από κομματικές σκοπιμότητες και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τα αδύνατα σημεία όμως αυτά, δεν δικαιολογούν την απόφαση να σιγήσει εν μια νυκτί, η φωνή που ενώνει τους Έλληνες στα πέρατα της οικουμένης.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επανεξεταστεί η πολιτική αυτή και να δοθεί μια βιώσιμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση, που να εξασφαλίζει την συνέχιση της πολύτιμης κληρονομιάς της δημόσιας τηλεόρασης.

Καλούμε τους δημότες του Μαλεβιζίου να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες των εργαζομένων της ΕΡΤ, των φορέων και των σωματείων, για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.