Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κίνηση της φασιστικής κυβέρνησης, όπου με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε πετάει2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ στην ανεργία.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι κινείται στις γραμμές της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής και αποδεικνύεται πλέον επικίνδυνη για την Δημοκρατία.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα ότι κανένας από εμάς δεν εξαιρείται από τα σχέδια της κυβέρνησης και να δείξουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΕΚΗ αύριο 13 Ιουνίου στις 11 πμ έξω από την ΕΡΑ (Μάχης Κρήτης 161)

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ψήφισμα Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, καταγγέλλει την διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία βασίσθηκε η απόφαση του αρμοδίου Υπουργού για τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, δεν καλύπτεται από την πλειοψηφία της βουλής, η οποία και κατά τεκμήριο εκφράζει και την πλειοψηφία των πολιτών, γι’ αυτό καλούμε την κυβέρνηση να την ακυρώσει πριν είναι αργά.

Η αναμενόμενη καταψήφισή της από τη βουλή, δυστυχώς δεν ανατρέπει τις καταστροφικές συνέπειες της για τους εργαζομένους, τη δημόσια τηλεόραση, την ενημέρωση των πολιτών, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας εν τέλει, πράγμα το οποίο γνωρίζει η πλειοψηφία της κυβέρνησης και παρά ταύτα εμμένει, με κίνδυνο να βάλλει σε περιπέτεια τη χώρα.

Ο ξαφνικός θάνατος της δημόσιας τηλεόρασης και η υποκατάστασή της με ένα νέο, αδιευκρίνιστο σχήμα, δεν συνδέεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ Α.Ε. και τον αναγκαίο εξορθολογισμό των οικονομικών της, αλλά με τον έλεγχο της πληροφόρησης και της ενημέρωσης των πολιτών.

Η σιγή που επιβλήθηκε στη δημόσια εθνική φωνή πλήττει πρωτίστως τις ακριτικές περιοχές και τους απόδημους Έλληνες, που χάνουν τη ζωντανή επαφή τους με την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί την πλειοψηφία της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει την στάση της και τα κόμματα που τη στηρίζουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί ότι όλα αυτά γίνονται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά για τον έλεγχο της ενημέρωσης και τη χειραγώγηση των πολιτών.